39 yaşındaki Nuray A., Fethullah Gülen alehinde attığı tweetler yüzünden 2 yıl 7 aya kadar hapis cezası  istemiyle yargılanıyordu. Nuray A., çıkarıldığı mahkemede Gülen'den özür diledi. Fethullah Gülen, kadının özrünü kabul edip davadan vazgeçince mahkeme davayı düşürdü.

Bakırköy 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz sanık Nuray A. ile şikayetçi Fethullah Gülen’in avukatları katıldılar.

'ÖZÜR DİLEDİ ŞİKAYETİMİZDEN VAZGEÇİYORUZ'

Duruşmada söz alan Fethullah Gülen’in avukatları, sanık Nuray A.’nın bir önceki duruşmada özür dilediğini, pişmanlığını dile getirdiğini belirterek, “Hukuk devletinde aslolan hiçbir suçun cezasız kalmamasıdır. Ancak müvekkilim sayın Fethullah Gülen, kendisine karşı işlenen hakaret suçlarında sanıkların nedamet gösterip şartsız ve açık bir şekilde özür dilemesi ve suçunu kabul etmesi durumunda, avukatlarından şikayetinden vazgeçmesi talebi vardır. Bu nedenle şikayetimizden vazgeçiyoruz” dedi.

DAVA DÜŞTÜ

Mahkeme, suçun şikayete bağlı suçlardan olduğunu, şikayetçinin şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, Nuray A. hakkında açılan davanın düşürülmesine hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Nuray A.’nın twitter hesabından 23 Aralık 2014 tarihinde Fethullah Gülen’e yönelik “Deccel Fetoş” ve “Vatan haini” sözleri ile hakaret ettiği belirtiliyor. İddianamede Nuray A.’nın, “Sesli ve görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 2 yıldan 7 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edilmişti.

DHA