Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de 'Başbakan Kemal' sloganları ile karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

-13 yıldır iktidarda olanlar hangi sorunumuzu çözdü.

-Sandığa giderken işsizliği, baskıyı kabul etmiyorsanız tercihinizi buna göre yapacaksınız.

-Türkiye'yi dört yılda farklı bir Türkiye yapacağız. Huzurlu bir Türkiye yapacağız. Sözüm söz, sözüm Kılıçdaroğlu sözü.

-Sözüm söz. 13 yılda yoksulluğu bitirmediler. 17 milyon insanımız yoksul. Bu ne demek biliyor musunuz aylık 200 liranın altında olacak. Yazın bir kenera. Sözüm söz 4 yılda ben yoksulum diyen tek bir aile bile kalmayacak. Asgari gelir 720 lira olacak.

-Aile sigortasını getirdiğimiz zaman sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Vatandaş devletin koruması altında olacak. Hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek. Ve ben söz veriyorum, refahı tabana yayacağız.

- Biz siyaseti rant için değil, halk için yapıyoruz. İktidarımız döneminde asgari ücret net 1500 lira olacak. Asgari ücretten vergi alınmayacak.

- 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Bu sorunu çözeceğiz. Bu en temel sorundur. İş garantili eğitim vereceğiz. Yatılı iş okulları kuracağız. Okurken ailelerine yük olmayacaklar. Bunu da CHP dışında düşünen bir siyasi parti yoktur. Neden çünkü CHP bu ülkenin, bu halkın sorununu biliyor. Söylüyoruz OSB'lerin tamamında yatılı meslek liseleri kuracağız.

- Taşeron sistemine son vereceğiz. Bütün taşeronlar için sözüm söz. 8 Haziran'da kadrolarınız hazır. Biz aradaki köle tüccarını kaldırıyoruz. Zaten şimdi maaşını devlet ödüyor. Dolayısıyla bu bir yük olamaz.