Deniz AYHAN/ANKARA

İstanbul 3. bölgeden Bağımsız Milletvekili adayı olan emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ''Biz 20 gündür sahada çalışıyoruz. Mütevazi de olsa araç ve propaganda malzemelerimiz mevcut. Ancak, bölge çok geniş olduğundan daha fazla savaşçıya ihtiyacımız var'' dedi.

Pamukoğlu yaptığı açıklamada, Silivri'yi de kapsayan İstanbul 3. bölgede, Ankara ve İzmir’den daha nüfus olduğunu, 14 bin seçim sandığı kurulacağını ve 3 milyon 500 bin kişinin oy kullanacağını hatırlattı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay eski Komutanı, emekli Tümgeneral Pamukoğlu, Genel başkanlık koltuğunu parti tüzüğü gereği bıraktı ve bağımsız aday oldu. Pamukoğlu yaptığı açıklamada şöyle dedi:

''Bu bölgeden bağımsız adayın meclise girmesi için gereken oy sayısı 110 bin kadardır. Fakat, buradan alınacak 300 bin üzerindeki oy, mevcut düzen partilerinin Türkiye’deki siyasi sisteminin tepesine bir yumruk gibi inecektir.. Biz 20 gündür sahada çalışıyoruz. Mütevazı olsa da araç ve propaganda malzemelerimiz mevcut. Ancak, bölge çok geniş olduğundan daha fazla gönüllüye (savaşçıya) ihtiyacımız var. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, herkesi ve hepinizi, bölgedeki kampanyayı daha yoğun, daha yüksek seviyeye çıkarabilmek için, fiilen katılmaya bekliyorum. Ben sizin adınıza aracıyım; Cumhuriyet için, topraklarınız için, çocuklarınız için bunu yapın''