TBMM'de basının sorularını yanıtlayan CHP Grupbaşkan Vekili Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, seçim hükümetinde görevli bağımsız bakanların yemin etmesinin gerekip gerekmediği sorusu üzerine, "Yemin etmeleri gerekir. Anayasa, çok açıkça bağımsız bakanların yemin ederek göreve başlayacaklarını söylüyor. Zaman geçirmeden etmeleri gerekir. Aksi takdirde şu anda bakanlık görevinde fiilen bulunuyorlar ama resmen ve hukuken bakanlık görevini sürdürmüyorlar" ifadesini kullandı.

Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in açıklamalarına ilişkin soru üzerine ise Özel, geçmişte AKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda eleştirilerde bulunan Özkes'in, seçimlerin yaklaştığı bugün ise sarayla ilgili övgülerde bulunduğunu ileri sürdü.

Özel, "Sayın İhsan Özkes, Peygamber Efendimizin ve yüce Allah'ın ismini siyasette bolca kullanıyor. Ben bunu hiç doğru bulmam. Defalarca da söyledim ama bir kez, bir cümle içinde kullanacak olursam, Allah kimseyi İhsan Hoca'nın düştüğü duruma getirmesin" şeklinde konuştu.

CHP'den İhsan Özkes'e tepki

CHP'den İhsan Özkes'e tepki

'MECLİS DERHAL TOPLANMALI'

Gerek tezkere görüşmeleri, gerekse anayasal zorunluluk olan yemin töreninin yapılması için Meclisin derhal toplantıya çağrılması gerektiğini düşündüklerini belirten Özel, "Bu tezkerenin kapsamıyla, yapısıyla ilgili çalışmaları ilgili arkadaşlarımız yapıyor. Mecliste hem bu konudaki konuşmamızda hem de oyumuzun rengini belli ederek net tavır içinde ve Meclis salonunda olacağımızı ifade etmek isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İhsan Özkes açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İhsan Özkes açıklaması