Asuman ARANCA/ANKARA

Ankara eski Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan'ın, 2010'daki KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürütürken, 500 bin lira değerinde ev aldığı ve bu ev için de cemaate yakın Bank Asya'dan 200 bin lira konut kredisi kullandığı ortaya çıktı.

Sakınan'ın 24 ay vadeyle çektiği ve aylık 9.038 lira olan kredi taksitlerinin 16’sını, sigortacılık alanında faaliyet gösteren bir şirketin müdürünün, 4’ünü ise ‘’Nitelikli gasp" suçundan 20.5 yıl hapse mahkum edilen Kabil G. isimli kişinin yatırdığı belirlendi.

İLK SORUŞTURMAYI YÜRÜTTÜ

Eski Ankara Başsavcı vekili Şadan Sakınan, 4 yıl boyunca KPSS soruşturmasını yürütmüş ancak dosyada bir ilerleme sağlanamamıştı. Sakınan hakkında, 2014 yılında KPSS dosyasını devretmesinden sonra, delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha ettirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. HSYK 3. Dairesi de, Sakınan hakkında delilleri yok etmek ve ayrıca da mal varlığında orantısız artış olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Sakınan'ın, KPSS soruşturmasına bakmaya devam ettiği 2013 yılında Ankara'da 500 bin TL değerinde bir gayrimenkul aldığı ortaya çıktı. TMSF'nin yönetiminde olan Bank Asya'nın Balgat'taki şubesinde 4 Haziran 2013'te hesap açtıran Sakınan'ın, 6 Haziran 2013'te de 500 bin TL'lik gayrimenkul için ipotek şartı ile 200 bin TL konut kredisi çektiği öğrenildi.

GASPTAN HÜKÜM GİYMİŞ

Sakınan'ın kullandığı 24 ay vadeli konut kredisinin aylık taksitlerinin 9.038 TL olduğu ve Nisan 2015 tarihi itibariyle 2 adet taksit ödemesinin kaldığı belirlendi. Söz konusu taksitlerin ise 16 tanesinin, bir firma müdürü olan Murat V. tarafından, 1 tanesinin ise aynı firmanın ortağı olan Sakınan'ın kardeşi Ahmet Sakınan tarafından yatırıldığı öğrenildi.
Ancak asıl dikkat çekici işlem ise Sakınan'ın kredi taksitlerinden 4 tanesinin, "nitelikli yağma" ve "zorla alıkoyma" suçlarından toplam 20.5 yıla mahkum olan Kabil G. tarafından yatırıldığının tespit edilmesi oldu. Kabil G.'nin, 2005 yılında beraberindeki 2 iki kişiyle birlikte Polatlı'daki kendilerine polis süsü vererek, 2 mağduru zorla arabaya bindirmek ve ellerini kelepçeledikten sonra bir mağdurun zorla 12 milyar lirasını banka havalesi yoluyla gasp etmeye teşebbüsten yargılandığı ortaya çıktı. Bu yargılamadan Kabil G'nin toplam 20 yıl 6 ay hapse mahkum olması ise dikkat çekti.

3 ilde KPSS operasyonu: 12 gözaltı

3 ilde KPSS operasyonu: 12 gözaltı



Fuat Avni'den 7 Haziran için şok iddialar!

Fuat Avni'den 7 Haziran için şok iddialar!