Suruç'taki hain saldırının ardından yeniden gündeme gelen "Türkiye'nin sınır güvenliği" konusunda Ankara'da harekete geçti. Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, Suriye sınırında yaşanan olaylara ilişkin entegre bir sınır sistemini veya sınır fiziki güvenlik sistemininin kurulması kararlaştırıldı.

ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ

Ankara'da dün bunlar konuşulurken bugün Mardin'in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türk askerleri tarafından gerçekleştirilen hendek kazma çalışmalarına hız verildiği gözlendi. Kazı çalışmalarının, sınırın Cizre ilçesine kadar devam edeceği bildirildi.



5 METRE GENİŞLİĞİNDE 5 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Kazılan hendeğin 5 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde olduğu açıklandı. Yükseltilen toprakla birlikte hendeğin yüksekliğinin 9 metreyi buluacağı öğrenildi.

Hendek ile yasa dışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçilmesi planlanıyor. Geçen şubat ayında da Nusaybin'den Kızıltepe İlçesi yönüne hendek kazılmıştı. Yine 5 metre genişlik ve 5 metre derinliği olan hendek yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu. (DHA)

Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası çarpıcı açıklamalar!

Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası çarpıcı açıklamalar!