Başkent Ankara'da düzenlenen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne yüz binlerce vatandaş katıldı. Alanda dev bir Türk bayrağı açıldı. Sıhhiye Meydanı'nda başlayıp, Birinci Meclis'te sona eren yürüyüş için Ankara’daki bazı yollar da trafiğe kapatıldı. Törende TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törenin başında kısa bir konuşma yaptı. Hisarcıklıoğlu konuşmasından birlik ve beraberlik mesajları verdi.




SIHHIYE BULUŞMASINDAN NOTLAR

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne Ankara dışından da katılım oldu. 100'e yakın otobüs ile Ankara’ya gelen vatandaşlar miting alanında yerleri aldı.



Polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler aldı. Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı. Ayrıca mitinde katılanlar, 7 ayrı noktada üst aramasından geçirildi. Mitingde atlı polisler de görev yaptı.



TEK SLOGAN

Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü 6 bin polis görevlendirdi. İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında sadece "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı atıldı ve sadece Türk bayrağı taşındı.

Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşünde objektiflere ilginç bir kare yansıdı. Miting meydanında görev yapan güvenlik güçlerinin bindiği atlara dantel örgü başlık takıldı.



Atların kulaklarını da içine alan başlıkların üzerindeki Türk bayrağı ve ay yıldız da dikkat çekti. Polislerin bindiği atlara örgüden takılan başlıkların kırmızı-beyaz renkte olduğu görüldü.



Yürüyüşü HAK-İŞ, Memur-Sen, MÜSİAD), Türkiye Kamu Sen, TBB, TEMAD, TESK, TİSK, TOBB, Türk-İş, TÜRKONFED,  TÜRMOB, TÜSİAD ve TZOB organize etti.