‘BILDIRCINLARA SAÇMA YAĞDIRDIK’ POZU...

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın bayram öncesi bıldırcın avlayarak stres attığını, kentteki AKP yöneticisi Süleyman Yiğit, Facebook hesabında bol fotoğraflı olarak açıkladı. Yiğit, Vali Yılmaz ile katıldıkları av partisinin Çavdarhisar’ın ormanlık alanında yapıldığını belirtti. Av sırasında elinde tüfekle çektiği bir fotoğrafını da paylaşan Yiğit, parti sonrası Vali Yiğit ile piknik yaptıklarını da kaydetti.

Kamil Elibol

Doğu ve Güneydoğu’dan gelen şehit haberleri ile yüreklerin yandığı bir dönemde Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AKP’li yöneticilerle birlikte bıldırcın avına çıktı. Vali Yılmaz’ın katılıdığı avcılık etkinliğini, AKP’nin Kütahya Merkez İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Süleyman Yiğit, Facebook hesabında açıkladı.

MAKAM ARACIYLA GİTTİ

Yiğit’in, av tüfekli fotoğrafıyla paylaştığı bilgilere göre, av partisi Kurban Bayramı için verilen 9 günlük tatil sırasında 21 Eylül Pazartesi günü gerçekleşti. Vali Yılmaz ve beraberindeki heyet, bıldırcın avlamak için o gün Çavdarhisar İlçesi’ndeki ormanlık alana gitti. Vali Şerif Yılmaz, av partisine, Kütahya Özel İdaresi’ne ait makam şoförlü arazi aracıyla gitti. “Avcı” valiyi, av mekanında AKP’liler karşıladı. Silahlarını kuşanan heyet, topluca ormana girip çevreye dağılırken, Vali Yılmaz’ın avdan eli boş dönmemesi için özel bir tedbir de alındı. Profesyonel ekip, bıldırcıları av alanına çekmek için yanlarında getirdikleri teypten bıldırcın sesi yayınladı. Av öncesi ya da av sırasında, teypten hayvan sesi yayınlanması kanunla yasaklanmasına rağmen, bu kural çok özel av partisi ve çok özel avcılar için ihlal edildi.



AKP’li Yiğit’in, av hatırası...

‘BILDIRCININ BELİNİ KIRIYOR’

AKP’li Süleyman Yiğit, Vali Şerif Yılmaz’ın kaç tane bıldırcın avladığına ilişkin bir bilgi vermezken, “etkinliğe katıldığı için” teşekkür etmekle yetindi. Av partisini AKP’li yöneticinin sosyal medya hesabında öğrenenler, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörün belinin kırıldığını ifade ediyor. Anlaşılan Vali Bey de, bıldırcının belini kırıyor” yorumunu yaptı.