Foto: DHA


Araçların çalıntı olup olmadığı hakkında bilgi alınabilmesi için devletin yetkili kurumları tarafından bu konuda bilgi girişi sağlanarak, araçlar hakkında tüm durumlar online olarak öğrenilebilimektedir. Araç sorgulama hizmetlerinden yararlanacak olan kişiler, alacakları araçlar hakkında online olarak araç sorgulama yaparak bilgi sağlayabilir. Çalıntı araç sorgulama işlemleri için e devlet üzerinden işlem yapılması yeterlidir. Böylece araçların çalıntı olup olmadığı kolay bir şekilde öğrenilebilir.

Araç sorgulama hizmetlerinden yararlanarak araçların çalıntı durumu hakkında resmi ve kesin bilgiye ulaşmak isteyen kişilerin e devlet üzerinde işlem yapması gerekmektedir. E devlet üyelik girişi yapılması ile birlikte tüm araçlar için çalıntı araç sorgulama yapılabilir. Fakat üyelik girişi yapmayan kişiler, herhangi bir bilgiye erişememektedir. Bu nedenle çalıntı araç sorgulama hizmetinden yararlanmadan evvel, e devlet üyelik giriş yapılmalıdır. Üyelik giriş sonrasında araç sorgulama adı ile sunulan hizmetten yararlanarak, tüm araçlar için bilgi alınabilir. Üstelik alınacak olan bilgiler arasında sadece aracın çalıntı olup olmadığı yer almamaktadır. İlgili sorgulama sonuç ekranında araçların resmi olarak ruhsat bilgileri de yer almaktadır.

Sorgulama ile çalıntı bilgisinin yanında, araçlar üzerinde herhangi bir rehin işleminin olup olmadığı, araçların satışında herhangi bir yasal engelin olup olmadığı görülebilir. Özellikle ikinci el sektörü için çok önemli olan araç sorgulama hizmetleri, araç alacak kişilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve güvenli bir şekilde işlem yapılması için çok önemlidir. Sizler de araç almadan önce mutlaka sunulan sorgulama hizmetlerinden yararlanabilir ve araçlar hakkında kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz. Üstelik sunulan sorgulama hizmetlerinin tamamen ücretsiz olması, bu anlamda hizmetlerden yararlanılması da kolaylaştırmaktadır. E devlet aracılığı ile yapılan araç sorgulama hizmetleri tüm bu konularda gerekli bilgiyi sağladığı gibi çalıntı durumlarının dışında vergi, trafik cezası ve muayene gibi işlemler için de sorgulama yapılarak bilgi alınabilir.