Foto:CİHAN


İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, attığı tweetler nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i gözaltına almak için Zaman gazetesi binasına geldi. Ve Bülent Keneş gözaltına aldı.  Mesai arkadaşları Bülent Keneş’i alkışlar ve ‘özgür basın susturulamaz’, ‘Bülent abi Allah’a emanet’ sloganlarıyla uğurladı. Gazete çalışanları, Keneş'in gözaltına alınmasına protesto etti.

Foto: CİHAN


 

Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilen Bülent Keneş, sağlık kontrolünün ardından kendisini bekleyen meslektaşlarının, "Bülent Bey, neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, Keneş, "Ne söyleyeyim? Memleketin geldiği hal...İnşallah yeniden demokrasi ve hukuk devleti olacağız. Bu mücadeleden de vazgeçmeyeceğiz. Kimse de vazgeçmesin." cevabını verdi.

Bülent Keneş, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Keneş'in adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla dün ifade vermek için geldiği savcılıkta tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen, ancak mahkemenin serbest bıraktığı Today’s Zaman Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında savcının itirazı üzerine mahkeme yakalama kararı çıkarttı.

Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tweetlerinde Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle dün mahkemeye sevk edilen Keneş, adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmıştı. Savcı da bu karara itiraz etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Bülent Keneş dün ifadeye gelmişti. Basın savcısı Umut Tepe’ye ifade veren Keneş, tutuklanma talebiyle İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Hakim Recep Uyanık, tutuklama talebinin ağır olacağı gerekçesiyle adli kontrol uygulayarak Keneş’i serbest bıraktı.

Savcı Umut Tepe, mahkemenin kararına itiraz etti. Savcılığın itiraz dilekçesinde, serbest bırakılmasının ardından Keneş'in Twitter üzerinden hakaret eylemlerine devam ettiği öne sürüldü. Keneş’in serbest bırakıldıktan sonra yaptığı basın açıklamasını da gerekçe gösteren savcı, ''Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına pişman olacaklar'' şeklinde beyanlarda bulunduğu kaydetti. Savcı Tepe, Keneş’in suç işleme kastının yoğunluğunu ortaya koyduğunu iddia etti.

Dilekçede, iddia edilen suçu işlediğine dair kuvvetli şüphenin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeninin bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu dikkate alınarak serbest bırakılma kararının kaldırılması ve tutuklamaya yönelik yakalama emrinin çıkarılması talep edildi.

Bu talep üzerine İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık, savcının gerekçelerini yerinde görerek Keneş hakkında yakalama kararı verdi. CİHAN