Habip ATAM/İSTANBUL

Ünlü bir dondurma firması yaz döneminin başlamasıyla, aldığı ürünün çubuğundan “bedava” yazısı çıkan müşterilerine, yenisini ücretsiz vermek için kampanya başlattı. Firma yönetimi, her yıl düzenlenen kampanyada bu yaz bir sorunla karşılaştı. İstanbul’da piyasaya sürülen kampanya ürünlerine göre, “bedava” yazılı çubukların sayısının çok fazla olması dikkat çekti. Sahte çubuk üretildiğini değerlendiren yöneticiler, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Başvuru üzerine alınan numuneler incelendi. Harf baskılarında farklılık olan bazı çubukların sahte olduğu belirlendi. Bu tespit, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerini harekete geçirdi.  Sivil ekiplerin yaptığı çalışmada, sahte çubukların kaynağının Sultangazi’deki bir işyeri olduğu ortaya çıkarıldı. Araştırmanın tamamlanmasıyla, adrese baskın düzenlendi. Boş bir işyerini, dondurma çubuğu üretmek için atölyeye çeviren Ahmet A. ve Cem S. gözaltına alındı. Aramalarda, çok sayıda “bedava” yazılı sahte çubuk ve üretim için kullanılan makineler ele geçirildi.

ÖZEL CİHAZ BİLE ÜRETMİŞLER!

Şahısların dondurma çubuğu imalatı için özel bir alet de tasarladıkları ortaya çıktı.



MARKETLERE VERDİLER

Soruşturmada, şüphelilerin bazı marketlerle anlaştığı ve toplu olarak verilen çubuklar karşılığında, dondurma aldıkları belirlendi. Bu dondurmaları başka işyerlerine sattıkları öne sürülen Ahmet A. ve Cem S. “Nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla sevk edildikleri adli makamlarca, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.





O soygun anı kameralarda!

O soygun anı kameralarda!