Transfer çalışmalarına ara vermeyen Fenerbahçe, hazırlık maçında Şanlıurfaspor ile karşılaştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereria, maç öncesi Fenerbahçe Şanlıurfaspor maçını 120 dakika oynamak istemiş ama isteği kabul edilmemişti. Fenerbahçe,  Düzce Topuk Yaylası Tesislerinde sürdürdüğü yeni sezon hazırlık kampının 8. gününde, akşam saatlerinde yaptığı günün ikinci antrenmanı ile çalışmalarına devam etti.

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynadığı antrenman maçında Şanlıurfaspor ile karşılaştı. Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nde oynanan maç Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Fenerbahçe'ye Şanlıurfaspor karşısında galibiyeti getiren golü 81. dakikada Jose Fernandao kaydetti.

Hakem Onur Karabaş’ın yönettiği maçta teknik direktör Vitor Pereira, yeni transferler kaleci Fabiano Ribeiro, Senegalli stoper Abdoulaye Ba, Şener Özbayraklı, Brezilyalı Jose Fernandao ve Danimarkalı defans oyuncusu Simon Kjaer’i denerken kampa öğle saatlerinde katılan Nani, maçı yedek kulübesinden izledi. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği Fenerbahçe Şanlıurfaspor maçının tek golünü 81. dakikada Fernandao attı.

Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını 8 Temmuz Çarşamba günü Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla sürdürecek. Bu çalışma saat 17:30’da başlayacak.