EKSİK

Türkiye yapımı dram filmi; 17 Nisan'da gösterime girecek.

Başrollerini; Özgür Emre Yıldırım, Nur Sürer, ĞUğur Polat'ın paylaştığı filmin yönetmenliğini Barış Atay yapıyor. Atay'ın yönetmenlik serüveninin ilk filmi olan Eksik, 80 darbesi sonrası parçalanmış bir ailenin dramını anlatıyor.



Film Özeti

1980 darbesinden sonra hayatı parçalanan bir ailenin yolları otuz yıl sonra tekrar kesişir. Birbirlerini hiç tanımayan ve ayrı büyümek zorunda kalan iki kardeş olan Deniz ve Devrim ile anneleri Melek yıllar sonra bir araya gelir. Her birinin yıllarca içinde tuttuğu bir öfkesi ve özlemi vardır. Üçü geçmişi tekrar gözden geçirip hayatlarında ilk kez birbirleriyle yüzleşip kırılan parçaları tekrar birleştirmeye çalışacaktır.

SENDEN BANA KALAN

Türkiye yapımı, romantik-dram filmi 17 Nisan'da gösterime giriyor.

Başrollerini; Neslihan Atagül, Ekin Koç, Zeynep Kankonde'nin paylaştığı filmin yönetmenliğini Abdullah Oğuz yapıyor.



Film Özeti

Çocukluğunda annesiz ve babasız kalan Özgür, büyükbabasının mirası sayesinde zorluk görmeden, biraz da şımartılarak büyümüştür. Büyükbabasından kalacak olan miras sayesinde rahat ve sorumsuz bir hayat sürmeyi planlarken 18 yaşına bastığı gün işlerin hiç de umduğu gibi gitmeyeceğini öğrenir. Özgür mirası alabilmek için vasiyetnamede yazan bir şartı yerine getirmek zorundadır. Buna göre İstanbul'dan Çanakkale'nin Adatepe köyüne taşınacak ve burada bir yıl geçirecektir. Özgür bu şartı yerine getirmezse mirasın yalnızca ufak bir kısmını alabilecek, geri kalan kısmı ise hayır kurumlarına bağışlanacaktır. Mirası hak ettiğini düşünen Özgür, Adatepe'ye gider ve kendini bekleyen yeni hayata böylece atılmış olur. Adatepe'de onu büyük sürprizler beklemektedir. En büyük sürpriz ise beklenmedik bir anda hayatına giren Elif olacaktır.

MİHREZ

Türkiye yapımı korku-gerilim filmi 17 Nisan'da vizyondaki yerini alacak.

Başrollerini; Melisa Toros, Tarık Ündüz, Doğa Konakoğlu'nun paylaştığı filmin yönetmenliğini Doğa Can Anafarta yapıyor.



Film Özeti

Doğum günü gelen Betül’ün dört yakın arkadaşı Onur, Şafak, Sibel ve Derin ile bu keyifli günü kamp yaparak kutlamak isterler. Ekibin mizah kaynağı Şafak, eğlenceyi artırmak için bir cin çağırma seansı yapmayı teklif eder; başta zorlansa da herkesi bir şekilde ikna eder. Fakat olacakları elbette hesaba katamaz. Seans esnasında Betül herkesin öldüğü bir halüsinasyon görür ve korkuya kapılır. Kamptan dönerler ama takip eden günlerde arkadaşlarının ve babasının teker teker ortadan yok olduğunu görür. Herkesi kurtarmanın bir çaresini ararken, geçmişten gelen bir günahın bedelini ödediğini fark eder.

SEBAHAT ve MELAHAT

Türkiye yapımı komedi filmi 17 Nisan'da gösterime giriyor.

Başrollerini; Seymen Aydın, Adem Yılmaz, Sabriye Kara'nın paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Hasan Kalender yapıyor.



Sebahat ve Melahat, Trabzon'un bir köyünde yaşayan iki yakın arkadaştır. Kocaları gurbette yaşayan iki arkadaş günlerini bahçede çalışarak geçirirken eşlerinin geri dönmelerini beklerler. Köyde dedikoducu olarak tanınan Güdük Emine bir gün iki arkadaşa kötü bir haber verir. Emine'nin söylediğine göre ikilinin kocaları başka kadınlarla birlikte Sebahat ve Melahat'ı aldatmaktadır. Başta bunun asılsız bir dedidoku olduğunu düşünen ikili, sonrasında kocalarının Facebook profillerindeki fotoğraflara bakıp söylenenlerin gerçek olduğunu görürler. İki kadın kocalarını bulup rezil etmek için her yolu denerken kendilerini hiç de beklemedikleri bir maceranın içinde bulacaklar.

TEK AŞKIM

17 Nisan'da vizyona girecek filmin başrollerini; Mark Duplass, Elisabeth Moss, Tedd Danson'ın paylaştığı filmin yönetmenliğini Charlie McDowell yapıyor.



Film Özeti

Ethan ve Sophie bir süredir evli bir çifttir. Fakat hayatlarında çeşitli sorunlar vardır ve bunlar evliliklerini zora sokmuştur. Neredeyse bitmek üzere olan evliliklerini kurtarmak için çözüm bulmaya çalıştıkları bir dönemde evlilik terapistlerinin verdiği bir tavsiye üzerine hafta sonu tatiline çıkmaya karar verirler. Birbirlerine vakit ayırmaya karar veren ikili, doğanın içinde sakin bir kır evinde hafta sonlarını geçirecektir. Ancak çift, güzel başlayan bu tatil kaçamaklarında kendilerini daha büyük bir çelişkinin beklendiğinden habersizdir...

DÖNÜM NOKTASI

ABD-İtalya ortak yapımı olan dram-komedi film, 17 Nisan'da vizyondaki yerini alacak.

Başrollerini; Al Pacino, Greta Gerwig, Nina Arianda'nın paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Barry Levinson yer alıyor.



Film Özeti

Simon Axler 60'lı yaşlarda, oyunculuk kariyerinde zor zamanlar geçiren bir aktördür. Washington'da bir tiyatroda sergilenen Macbeth oyununda rol almış ve sonrasında olumsuz eleştirilerin hedef noktası olmuştur. Bu durum Axler'ı derin bir depresyona sürükler, oyunculuğu bırakmaya karar verme ve hatta intiharı düşünme noktasına kadar götürür. Hayatını bir anda değiştirecek olay ise bir arkadaşının sıradışı kızıyla tanışması ile başlayacaktır.

KANUNUN KUVVETİ

17 Nisan'dea gösterime girecek olan aksiyon-gerilim filmin başrollerini; Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette'nin paylaştığı filmin yönetmeni
Cédric Jimenez...



Film Özeti

1975 yılında Marsilya'da geçen hikayede idealist ve kıdemli polis mahkemesi hakimi Pierre Michel'in hikayesine konuk oluyoruz. Michel eşi ve çocuklarıyla mutlu bir hayat süren, işinde başarılı bir kanun adamıdır. Bir süredir çalışmakta olduğu yerden Marsilya'nın kritik bir bölgesine atanan Michel tarihin gördüğü en organize uyuşturucu çetelerinden birinin peşine düşecektir. French Connection adındaki bu çete, Amerika'ya uyuşturucu ihracatı yapan Marsilya'nın en büyük uyuşturucu ağını yönetir. Çetenin önde gelenlerinden Zampa'ya karşı savaş açan Michel meslektaşlarının tüm uyarılarına rağmen son derece tehlikeli bu görevi yürütecektir. Ne var ki Frennch Connection her daim bir adım öndedir ve bir noktadan sonra Michel'in hayatının en zorlu kararını alması gerekecektir.

KUZULAR FİRARDA

İngiltere-Fransa ortak yapımı mazera-komedi animasyon filmi 17 Nisan'da gösterime girecek.

Başrollerini; Justin Fletcher, John B. Sparkes, Omid Djalili'nin paylaştığı filmin yönetmen koltuğundaMark Burton ve Richard Starzak oturuyor.



Film Özeti

Çiftlikteki işlerden bunalan koyun Shaun ve kuzu arkadaşlarının hayallerini bir gün tatile çıkma ihtimalleri süsler. Nihayet o gün geldiğinde planları devreye girer ve hem çiftlik sahibini hem de çiftliğin köpeğini atlatarak firar ederler. Çiftçi uyuyakalınca karavanı kendiliğinden şehre gidip ortadan kaybolur. Kuzular sahipsizkalmıştır ve köpek dostlarıyla işbirliği yapıp sahiplerini bulmak için şehre giderler. Sırf biraz eğlenmek için atıldıkları bu macera beklediklerinden çok daha maceralı bir deneyime dönüşecektir.

EJDER YUVASI

Çin yapımı fantastik-macera animasyon filmi 17 Nisan'da gösterime giriyor.

Başrollerini; Jiao Xu, Guanlin Ji, Ying Huang'ın seslendirdiği animasyon filminin yönetmenliğini Yuefeng Song yapıyor.



Film Özeti

Altera ülkesi uzun yıllar boyu insanlar, elfler ve canavarlar arasındaki çekişmeye tanık olmuş, huzurun zor sağlandığı topraklardır. Uzun yıllar önce yaşanan savaşın ardından elfler ve insanlar barışıı muhafaza etme amacıyla kendi topraklarında yaşamaya başlarlar. Bu barış atmosferi sürerken bir gün karanlık dağlarda uyuyan kara ejderin uyanışa geçtiğini ve insanlara saldırmak için ordu yaratmaya başladığı haberini alırlar. Elflerin prensesi Nerwin, muhafızı Liya'yı da yanına alıp yaklaşmakta olan tehlikeyi insanlara duyurmak için insanların yaşadıkları topraklara, birlikte savaşmak için kralın yanına giderler. İnsan topraklarında bir köy olan Carderock bölgesinde yaşayan genç Lambert ise ilk saldırılardan nasibini almıştır. Şimdi insanlar ve elfler güçbirliği yaparak ejderi kendi yuvasında yok etmek zorundadır.