Milletvekili aday listeleri 24 Nisan Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanırken seçimleri için kalan 6 haftalık süreyi en iyi biçimde değerlendirmek isteyen AKP, CHP, MHP ve HDP'nin yanı sıra, bağımsız adaylar da yoğun propaganda dönemine girdi.

Gündüz seçmen ile buluşan adaylar gece aralıksız bayraklama yapıyor. Partilerin propaganda çalılşmalarına vatandaşlar bütün gün büyük gürültü, çevre ve görüntü kirliliği ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek tepki gösteriyor.

İstanbul'da 3'üncü seçim çevresinde bulunan Avcılar İlçesi'nde 7 Haziran seçimlerine hazırlanan siyasi parti ve bağımsız adaylar gece-gündüz yoğun propaganda çalışmasına girerken, 10 mahallede neredeyse bayrak veya flama asılmayan sokak kalmadı. İlçenin trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde park edilen karavanlardan yüksek sesle yapılan müzik yayını nedeniyle polise sık şikayet yapılmaya başlandı.

1 haftadan bu yana her gece vinçler kullanılarak sürdürülen bayrak ve pankart asma çalışmaları sabaha kadar sürdürülürken, ilçedeki caddeler karnaval yerine döndü. Avcılar girişinden Belediye Meydanı'na kadar uzanan trafiğe kapalı Marmara Caddesi'nde birkaç metre arayla karavanlar yerleştirilirken, yüksek sesle yapılan müzik yayınları birbirine karışmaya başlandı.



Propaganda çalışmalarının en yoğun olduğu Marmara Caddesi girişinde bürosu bulunan 351 dernek adına Rumeli Balkan Güçbirliği Platformu Genel Başkanı Recep Erdoğan, bütün gün büyük gürültü, çevre ve görüntü kirliliği ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

"UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR"

Zaman zaman polisi aramak zorunda kaldıklarını anlatan Erdoğan, şöyle dedi:

"İnanın insanlar camlarını açamıyor. Hem çevre, hem görüntü kirliliği had safhada. Belediye başkanlığı bile baş edemez duruma geldi burayla. Temizlik işçileri aynı durumda. Kağıtlar yerlere atılıyor, çöpler aldı başını gidiyor. Tabii polise de şikayet oluyor. Biz de şikayet ediyoruz haklı olarak. Sesi siz istenen volümden fazla açtığınızda insanlar burada ofislerinde işyerlerinde evlerinde inanın duramaz hale geliyorlar. Bundan insanlarımız son derece şikayetçi."

Erdoğan, şikayetleri üzerine devriye gezen polis ekiplerinin yüksek sesle müzik yayını yapan araç ve karavanlardaki partililerin yanına giderek uyardığını ancak, bir süre sonra durumun yine değişmediğini ekledi. DHA