AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı Mehmet Barlas, AKP ile yapılacak koalisyon görüşmelerinde “şart” sunulmasına tepki gösterdiği yazısında “Milli Savunma Bakanlığı’nın da, İçişleri Bakanlığı’nın da HDP’ye verilmesi doğru olabilir” dedi.

Sabah yazarı Mehmet Barlas, AKP’ye koalisyon şartı sunulmasına tepki gösterdi ve “Milli Savunma ve İçişleri HDP’ye verilmelidir” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Barlas, “Başbakan Davutoğlu’na Allah kolaylık versin… Diğer partilerin liderleri ile yapacağı koalisyon görüşmelerinde kim bilir ne tür ön şartlarla karşılaşacaktır… Bu ön şartlardan bazılarını, 7 Haziran genel seçimleri ertesinde yapılan açıklamalar sayesinde öğrendik” derken yazısında şu ilginç ifadeleri kullandı:

Eğer koşullar bir koalisyon için her şeye razı olmayı gerektiriyorsa mesela Milli Savunma Bakanlığı’nın da, İçişleri Bakanlığı’nın da HDP’ye verilmesi doğru olabilir. Böylece PKK da Genelkurmay’a bağlanır. Köy korucuları ise HDP’ye oy veren semtlileri eğlendirmek için Nişantaşı’nda görevlendirilirler… Adalet Bakanlığı da CHP’ye verilir ve böylece fiilen en yüksek adli makam “Pensilvanya” olur… MHP’ye verilecek Sanayi Bakanlığı ile de fanus ve akvaryum üreten cam fabrikaları, bu parti için çalışırlar.