21. yüzyılın insanoğluna kazandırdığı en son rahatsızlıklardan biri olan telefon bağımlılığının örnekleri ile eminiz ki her gün karşılaşıyorsunuz. Kendiniz bir bağımlı olmasanız bile telefonu elinden günün bir anında bile düşürmeyen pek çok insanla karşılaşıyorsunuz.
Durum böyle olunca da bir şekilde bu alışkanlıktan kurtulmak ve zaman zaman cep telefonu kullanımına biraz ara vermek gerekli hale geliyor.

Mobil dünyanın en faydalı sitelerinden biri olan ve akıllı telefon ve tabletler ile ilgili birçok uygulama ve ipucu içeren tr.fobito.com sizler için cep telefonu kullanımınızı azaltacak tavsiyeler listeledi.

Bildirimlerinizi kapatın
Facebook, Twitteri Instagram ve diğer pek çok sosyal ağda hesabınız var muhtemelen ve gün içinde sürekli birkaç tanesinden bildirim alıyorsunuz. Her bildirimde ya da her ufak gelişmede anında haberdar olmak ve telefonunuza yönelmek zorunda değilsiniz. Hangi fotoğrafınızın beğenildiğini görmek için birkaç saat beklemenizin de sakıncası yok. Ayrıca unutmayın kimi zaman bu sosyal ağlar işinizi de aksatmanıza sebep oluyor.
En iyisi telefonunuzun bildirimlerini kapatın. Böylece sadece bir sosyal ağa giriş yaptığınızda gelişmeleri görecek ve telefonu bir süre de olsa elinizden düşürmüş olacaksınız.

Gereksiz uygulamaları kaldırın
Bildirimleri kapattığınız halde, birşeyleri merak ediyor ve sık sık telefonunuzu kontrol ediyorsanız telefonunuzdaki gereksiz uygulamaları kaldırmalısınız. Facebook, Instagram gibi uygulamalara akşam eve gittiğinizde veya gece yatmadan önce bilgisayarınızdan da bakabilirsiniz. Bu yüzden işe bu tarz uygulamaları kaldırarak başlayabilirsiniz.

Telefonunuzu uçak moduna alın
Acil bir işiniz yoksa eğer ve telefonunuzu bir süre bir kenara bırakıp ondan uzaklaşacaksanız uçak moduna alın cihazınızı ve bir kenara bırakıp bir süre unutun. Ayrıca uçak modundaki cihazınızın şarjı da gitmeyecektir.

Yardımcı olabilecek uygulamalar deneyin
Telefon bağımlılığından kurtulmanız için geliştirilmiş birçok Android uygulaması bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de fobito.com'da yer alan Forest, bu tarz uygulamaları bağımlılıktan kurtulmak için kullanabilirsiniz.

Akıllı olmayan bir telefon edinin
Evet bu madde özellikle edindiğimiz alışkanlıklardan sonra ağır gelebilir; ancak unutmayın bir zamanlar cep telefonu hiç yoktu. Eğer yukarıdaki adımların ardından hala telefonunuzdan kopamıyorsanız kendinize klasik bir cep telefonu alın. Cep telefonları ve tabletler ile ilgili her türlü ipucu ve inceleme için tr.fobito.com’u takip etmeyi ihmal etmeyin.