Daha dün el ele tutuşup “Dolmabahçe’de Masa” kuracak kadar yakınlaşanlar sert, haşin, bela okuyucu seslerle birbirlerine saldırıyor. Biri tek başına iktidar olmaya vidalanmış. 400 hayal oldu hiç olmazsa 276 milletvekili kapma peşinde. Diğeri PKK’nın gölgesinden çıkamıyor. PKK ise vura vura, yaka yaka, yıka yıka, yıldıra yıldıra diz çöktürüp “özerkliği” alma hesabında.
Kinler kınından çıktı.
Nefret bileniyor.
Bu kızılca kıyamet arasından “JİTEM’in Beyaz Toros”u da garajdan çıkartılıp siyaset pazarına sürüldü. Ve “Oyları eskiden olduğu gibi bize vermezseniz beyaz Toros’lar gelir” korkutmasıyla talep kışkırtması yaratıldı. Eskiden “Özerkliği verse verse Tayyip Erdoğan verir... Oslo’dan başladı Dolmabahçe Masası’na onun döneminde gelindi...” düşüncesiyle oylarını AKP’ye atan Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun Kürt kökenli vatandaşlarının hemen “Beyaz Toros”u almak için kuyruğa girecekleri hesabı yapıldı.

* * *

Biz gidersek.
Beyaz Toros gelir.
Bu hesap tutar mı?
Benim dinlediğim insanların anlattıklarına göre “Beyaz Toros Korkutmacası” alıcı bulamadı, tersine Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile büyük şehirlerdeki Kürt kökenli seçmeni iktidar partisinden bir adım daha uzaklaştırdı.
Diyorlar ki:
Bir terslik.
Bir tuhaflık.
Bir mizah var.
Kırk katır mı?
Kırk satır mı?
Beyaz Toros gitti.
Jet’ten Bomba geldi.
Ne fark etti?
Analar geride kaldı.
Sülaleler ağlıyor.
“Barış Süreci” dedikleri neyse onu iyi yönetemedikleri için bugün Beyaz Toros’un yerini gökten yağan bombalar aldı.
Beyaz Toros’lar da gezen adamlar da “isyanı bastırmaya” çalışan güvenlik güçleriydi (JİTEM). Bugün jetlerle havadan bomba yağdıranlar da “isyanı savuşturmaya” uğraşıyor. Beyaz Toros’lar da PKK’lı peşinde “faili meçhul” yapmaktaydılar, jetlerin bombaları da adres sormadan yüzlerce, binlerce PKK’lının başına iniyor.

* * *

Genelkurmayın “Şehitlerimizin intikamını damla damla alacağız” diye yemin verdiği günlerde Başbakan’ın “Biz gidersek beyaz Toroslular gelir” demesi 276 milletvekili çıkartamayacağının yarattığı panikle söylenmiş bir boş laf olarak tarihe geçti. AKP’li Başbakan, “Beyaz Toroslar gelir” lafını Dolmabahçe’ de müzakere masası kurulduğunda Selahattin Demirtaş’a söyleseydi, o zaman bir anlamı, esprisi, değeri vardı. Bugün ülkenin bir bölümüne “Bomba yağdıracak duruma” gelmişsin, ülkenin o bölümünden oyları çevirmek için beyaz Toros’la korkutuyorsun. HDP Baraj altında kalsın “18 milletvekili açığı” kapansın.
276’yı hedefledi.
18 açık vardı.
7 Haziran’da:
258 milletvekili almıştı.
Beyaz Toros elde kaldı.
1 Kasım’da:
Morartı büyüyebilir.

Oltayı attı gel gel yapıyor!


Size daha dün yazmıştım. Mürekkebi kurumadı. Necmettin Erbakan’a arkadan vurdukları keseri bu kez kendileri yiyecekler. “Erbakan ile olmuyor” demişlerdi. AKP’yi kurdular. Şimdi “Tayyip ile olmuyor” demeye getirenler var. Bülent Arınç, oltayı attı “Tayyip ile olmuyor”a gel gel yapıyor. CNN Türk’te Hakan Çelik’e; “Birlikte siyaset yaptığımız İnsanlarla aramıza buzdan duvarlar girdi...” diyor ve “Bizim hem parti içinde karşılığımız vardır ve hem de toplumda karşılığımız vardır...” diye devam ediyor. 1 Kasım sonrasını bekleyin, çok yeni sözler duyacağız!