Geçmişi bırak, bugün ne yapmalı onu söyle. Geçmişte Türkiye için ve Ortadoğu için yeni harita çiziciler, “barış adamları” etiketiyle gelirlerdi. İstanbul’a, Ankara’ya uğramadan doğrudan Diyarbakır’a giderlerdi. Onlardan biri olan Uluslararası Kriz Grubu (IGC) Direktörü Huge Pope olacakları şu sözlerle açıklamıştı: “Tayyip Erdoğan ile Abdullah Öcalan’ı aynı podyumda “barış ödülünü” alırlarken yan yana görürseniz şaşırmayın.”
Yani süreç meyve verecek.
İlk adım özerklik olacak.
PKK affedilecek.
Türk-Kürt tarihi yeniden yazılacak. Abdullah Öcalan’ın istekleri kabul edilecek. Türkiye sadece “Türk Vatanı” diye gösterilmeyecek. Kürt bölgesi, Kürtlerin yönetimine geçecek. Sınırlar, Ermenistan’ın bu topraklardaki hakları da gözetilerek yeniden çizilecek.
Güneydoğu Anadolu:
Kuzey Kürdistan olacak.
Doğu Anadolu:
Batı Ermenistan olacak.
Bölünmüş Anadolu:
Türklere kalacak.

* * *

Kökü Sevr’e kadar uzanan bu bölme planını, 100 yıl gecikmeyle gerçekleştirmek için yola çıkanların görüşlerinde çatlama oldu. Terör bu yüzden yeniden başlatıldı. Tayyip Erdoğan ile Abdullah Öcalan’ın “barış ödülü almak için aynı podyuma çıkarılma” kurgusu şimdilik rafa kalktı.
İkiye ayırıldılar.
1- Özyönetimi savaşla alalım.
2- Özyönetimi siyasetle alalım.
Özyönetim: Bölünme.
Silahla savaşarak alalım diyenler; PKK-KCK-KANDİL, öne çıktı. Güçlendi. Şehirlerin içine girdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bütün belediye yönetimlerini kontrol altına aldı, belediyeleri karargah haline getirdi. Özyönetimi siyasetle alalım diyen; HDP’li Selahattin Demirtaş üzerine vesayet kurdu. Ne Selahattin Demirtaş ne Abdullah Öcalan, “PKK’yı açıkça suçlayamaz, eleştiremez” hale geldiler. Suçladıkları anda, “hain ilan edilip vurulacakları” kesin.

* * *

Şimdi ne olacak?
Tahminler şöyle:
Ordu, PKK’nın belini kıracak.
Burnunu sürtecek.
Kandil’i pes ettirecek.
Selahattin Demirtaş yeniden itibarlı, sözü dinlenir, çözüm önerir kılınacak. Demirtaş, PKK’nın vesayetinden kurtarıldığı anda temsil gücünde Öcalan’ı da geride bırakacak.
Öcalan ise şimdi susuyor.
PKK’nın burnu sürtülsün.
İşte o zaman konuşacak.
Dön baba dön.
Aynı hikayeyi anlatacak:
Güneydoğu Anadolu:
Kuzey Kürdistan.
Doğu Anadolu:
Batı Ermenistan.

* * *

Türkiye’nin en önemli sorunu; “Bölünmeden Birlikte” yaşayıp güzel bir gelecek kurabilmek için bu sorunun çaresini söyleyebilmek oldu.
1 Kasım’da seçim var.
Partilerin görüşü nedir?
Yangını kökünden bir daha alev almayacak şekilde ne yapıp da çözecekler. Muhalefet partileri CHP ve MHP ve HDP’nin Türk’e ve Kürt’e söyleyecek çaresi nedir?
Eğmeden, bükmeden.
Açık, anlaşılır, net.
Suriye’nin bölünmesini görüyoruz. Suriyelilerin çırpınan halini izliyoruz. Türkiye için ne yapacaksınız da yangın bir daha başlamamak üzere sönecek? Söyleyin.

Oyları düşüyor! Harcama tavan!


Anket firmaları yeni sonuçları açıklıyorlar. Yandaş olanlar hariç hemen hepsinde AKP oylarının düştüğü ve yüzde 38’e kadar gerilediği görülüyor. AKP oylarının düşmesini Cumhurbaşkanı’na verilen oyların inmesi olarak okumak gerekli. Yüzde 52 almıştı. Bugün oylama olsa yüzde 38’e inecek. Oyları düşüyor fakat harcaması tavan. Cumhurbaşkanlığı 2015 bütçesi yüzde 100 artırılarak 397 milyon TL olmuştu. Yıl bitmeden 148 milyon 902 bin TL daha ek artış getirildi. Cumhurbaşkanlığı makamı harcama canavarı oldu.