Vatikan’dan sonra Avrupa Parlamentosu da, Türkiye’ye çağrı yaptı, “1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak tanı” dedi.

*

Ermeni asıllı Amerikan vatandaşları, 1915’teki taşınmaz mallarıyla, banka hesapları için, Türkiye aleyhine dava açtı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Ziraat Bankası “davalı” olarak belirtildi.

*

Avrupa Parlamentosu’nda “Dersim soykırımı” toplantısı düzenlendi. “Mustafa Kemal yaşasaydı, bugün savaş suçlusu olarak yargılanırdı” denildi. Lahey’e götürüldü, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne “Dersim soykırımı hakkında suç duyurusu”nda bulunuldu.

*

Yunanistan meclisi “Pontus Rum soykırımı”nı tanıdı. 19 Mayıs’ı “Pontus Rum soykırımını anma günü” ilan etti.

*

ABD Philadelphia’ya “Pontus soykırım anıtı” dikildi.

*

İsveç’ten sonra Avustralya da “Süryani soykırımı”nı tanıdı. Türkiye’ye çağrı yapıldı, “Süryani soykırımını kabul edin ve özür dileyin” denildi.

*

Fransa ve Belçika’dan sonra Yunanistan’a da “Süryani soykırım anıtı” dikildi. Hollanda’ya dikilmek üzere.

*

Ezidilerin ruhani liderleri, Türkiye’nin “Ezidi soykırımı” yaptığını kabullenmesi için, ABD başkanı Obama’ya mektup yazıp, yardım istedi. Türklerin “bir milyon Ezidi’yi katlettiği” iddia edildi.

*

Almanya, Fransa, ABD, Kanada ve Avustralya’da “Ezidi soykırımı” yürüyüşleri yapıldı. İsveç’e “Ezidi soykırımı anıtı” dikiliyor.

*

Ermeni, Kürt, Rum, Süryani, Ezidi...
Kızılderilileri unutmuşlar!

*

10 senedir sürdürülen basiretsiz, teslimiyetçi politikalar, Türkiye’yi “hasta adam”a çevirdi.
Akbabalar gibi başımıza üşüştüler.

*

Ve, hadisenin vahameti bu boyutlardayken... Zat-ı şahane asrın liderimiz “bir kulağımızdan girer, öbür kulağımızdan çıkar” diyor, sarayında fasıl dinliyor, altın mozaikli hamam yaptırıyor.

*

Bu kafayla...
Dünya çapında “ambargo” yemeye hazırlanın kardeşim!