Manisa’da cemaatçilere operasyon yaptılar, türbanlı kadınlara kelepçe vurdular... Türbansız kadınlara kelepçe vurulurken, türbansız kadınlar saçlarından sürüklenirken, türbansız kadınların suratına ateş edilirken gıkını çıkarmayanlar, bas bas bağırarak, ortalığı ayağa kaldırdı. Asrın lideriyle, Ahmet Kiziroğlu filan devreye girdi, emekli bağırsak temizleme uzmanı Bülent Arınç isyan etti.

*

Akp’nin Manisa valisi, güya durumu düzeltmeye çalıştı. Suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin “hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların” böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır dedi.

*

Demek ki neymiş şekerim...

*

Akp’yi şakşaklayan Güler Sabancı’nın saçı açık olduğu için, toplumdaki imajı olumlu değilmiş, kendisinin durumu her kademede üzüntüyle karşılanıyormuş... Akp’nin akili Hülya Koçyiğit’in, Akp’nin danıştay başkanı Zerrin Güngör’ün, Akp’nin avukatı Kezban Hatemi’nin, Akp’nin belediye başkanı Fatma Şahin’in, Akp’nin bakanı Ayşenur İslam’ın, Akp’nin milletvekili Nükhet Hotar’ın, Akp’nin gazetecisi Nagehan Alçı’nın, Akp’nin yetmez ama evetçisi Sezen Aksu’nun, Akp’nin pkk pazarlıklarını yürüten mitçisi Afet Güneş’in, Akp’nin şarkıcısı Muazzez Ersoy’un toplumdaki imajı kötüymüş.

*

CHP zihniyetine tepki göstermek için hıristiyan oldum diyen Tuğçe Kazaz’ın, Tayyip Erdoğan aslan gibi, vurduğu yerden ses getiriyor, oyumu ona veriyorum diyen Bülent Ersoy’un, Tayyip Erdoğan’la birlikte teee Somali’ye gidip, aç çocuklara moral dansı yapan Ajda’nın Sertab Erener’in, Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül alırken, Türkiye rönesansı yaşıyor, bugün George Orwell olsa, sizi ayakta alkışlardı, o yetmez, Daniel Defoe da kalkar, o da alkışlardı diyen Alev Alatlı’nın, çuk yakışıklı adamsın, üstüne tanımam anacım diyen Kiboş’un, hosteslere fes’li üniforma tasarlayan Dilek Hanif’in, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, genelkurmay başkanlığı konutunda, Tayyip Erdoğan’a iftar veren Akp’nin generali Necdet beyin eşi Kamuran Özel’in, Akp’li bakana kol saati takan hayırsever Rıza’nın eşi Ebru Gündeş’in, Kanal D’deki programına türbanla çıkıp, tekbir giyim’e tesettür defilesi yaptıran Seda Sayan’ın, Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini açıklarken en önde poz veren Ece Erken’in, Tayyip Erdoğan’ın “küresel barış vizyonu” isimli kitabını bizzat imzalayarak hediye ettiği Hande Yener’in, Tayyip Erdoğan’ın van münüst politikasına destek vererek, Allah Hitler’den razı olsun, bu Yahudilere az bile yapmış adamcağız diyen Yıldız Tilbe’nin, 1.150 küsur odalı Ak Saray’ın abartıldığı kadar ihtişamlı olmadığını belirterek, benim evim daha şaşaalı diyen Hülya Avşar’ın imajı fenaymış, toplumun her kademesinde üzüntüyle karşılanıyorlarmış.

*

Özetle... Akp’nin valisi sayesinde bir kez daha kanıtlanmıştır.

*

Sorun, saçı türbanlı kadınlar değildir.
“Beyni haşemalı” erkeklerdir.