Natalie Burtina yalnız yaşayan çok kilolu hatta obez bir anneydi. Doğumdan sonra neredeyse 60 kilo vererek dramatik bir değişime imza attı.

basliksiz-2

Onedio'da yer alan habere göre, 23 yaşındaki Burtina, Avustralya'nın Melbourne şehrine 181 km uzaklıktaki Mooroopna'da yaşıyor.

Söylediğine göre zayıflama kararı vermeden önce 135 kiloymuş ve aynada kendini görmeye dayanamıyormuş.

"Utanıyordum. Aynaya bakmaktan nefret ediyordum. Kendime bakmak midemi bulandırıyordu."

123123

Bir çocuk annesi Natalie şimdi 38 beden vücudundan çok memnun. Instagram hesabından göğsünü gere gere paylaşımlar yapıyor ve zayıflamak isteyen insanları cesaretlendiriyor.
"Birkaç basit şey fazla kilolardan kurtulmak için yeterli."

"Bebeğim olduktan sonra işler tamamen kontrolden çıktı. Zaten hamile kaldığımda epey kilo almıştım. Umursamamıştım ama kendimden çok rahatsızdım." diyor Natalie Burtina.

basliksiz-3

Natalie'nin oğlu Layton otizmli bir çocuk. Çok hareketli bir yapısı var ama yine de her çocuk gibi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmak oldukça büyük bir iş.

"Kendimi hiçbir şeyi beceremiyor gibi hissediyordum ama yine de çok yorgundum. Artık yeniden enerjim var."

Layton'a hamile kaldığında sadece 20 yaşında olan Natalie, hızla kilo almaya başlamış. Hamilelik boyunca yüksek tansiyon rahatsızlığı olan Natalie, Layton'a normal süresinden sadece 5 gün önce ve tam tamına 4 kilo olarak kavuşmuş.

213123

Anneliğin ilk zamanlarında adapte olmakta çok zorlanmış.

Kendinden başka biriyle bu kadar fazla ilgileniyor olmak onu yorsa da sonunda kendine dönüp değişme kararı almış.

"Bir şeyler yapmam gerektiğini biliyordum, bu yüzden yürümeye ve sağlıklı beslenmeye başladım."

Natalie'nin dönüm noktası oğlunun bebek arabası ile yaptığı ilk 2 kilometrelik yürüyüş olmuş. İlk yürüyüşünde epey zorlandıysa da zamanla daha uzun mesafeler yürümeye başlamış ve sonunda bir spor salonuna gitmeye karar vermiş.

123
Şimdi Natalie haftada 2 ya da 3 kez spor salonuna gidiyor, o spordayken oğluna annesi bakıyor.

Bir dişhekimi asistanı olarak çalışan ve bekar bir anne olarak zamanı oldukça kısıtlı olan Natalie, salona gidemediği zamanlarda evde de bazı mobil uygulamalar eşliğinde spor yapmaya ve formunu korumaya devam ediyor.

1233222

"Önceleri yediğime içtiğime hiç dikkat etmezdim. Su neredeyse hiç içmezdim ki şimdi tek içeceğim su. Genellikle sebze, meyve ve et yiyorum, organik beslenmeye dikkat ediyorum."

qqwe

Son olarak diğer annelere de öğüt vermeden geçmeyen Natalie: "Sadece bir yerden başlayın. Ne olursa olsun. Kendinizi çok daha iyi hissedeceğinizden emin olun. Eğer stresli bir gün geçirdiyseniz spor yapmak gerçekten terapi gibi gelecektir." diyerek sözlerine son noktayı koyuyor.

44