Referandum sonucundan memnun olmayan İngilizler ikinci bir referandum düzenlenmesi için dilekçe kampanyası başlattı.

İngiliz Parlamentosu'nun internet sayfasında AB referandumunun yenilenmesi için açılan kampanyaya şu an itibariyle 1 milyon 400 binden fazla kişi imza attı.

Kampanyaya bir saat içinde 100 binden fazla imza atılınca site çökmüştü.

petition

Kampanyanın dilekçesinde, yüzde 75'ten az katılım sağlanan referandumda yüzde 60'ın altında kalan oy oranının geçerli sayılamayacağı ifade ediliyor ve yeni bir referandum yapılması talebi dile getiriliyor.

Perşembe günü AB üyeliğinin oylandığı referanduma katılan İngilizlerin yüzde 51.9'u birlikten çıkma yönünde oy kullanmıştı. Referanduma katılım oranı ise yüzde 72 olmuştu. 16 milyon 141 bin 241 kişi AB'de kalalım derken, 17 milyon 410 bin 742 kişi AB'den ayrılma yönünde oy kullanmıştı.

AB'de kalma yanlıları referandum gecesi sonuçların gelmesiyle büyük hayalkırıklığı yaşamıştı. AB'de kalma yanlıları referandum gecesi sonuçların gelmesiyle büyük hayalkırıklığı yaşamıştı.


İngiltere'de herhangi bir dilekçe için 100 binin üzerinde imza topladığında, konu parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasında tartışılabiliyor.

Dilekçe komitesinin 100 binin üzerinde imza toplayan dilekçeleri 28 Haziran’da yapılacak bir sonraki toplantısında ele alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERİngiltere'nin kararından sonra dışişleri bakanları zirvesi toplandıİngiltere'nin kararından sonra dışişleri bakanları zirvesi toplandı

İLGİLİ HABERİskoçya harekete geçti... Bağımsızlık referandumuna gidiliyorİskoçya harekete geçti... Bağımsızlık referandumuna gidiliyor