Trump, önce iptal edip sonra yapmaya karar verdiği New York Times röportajında birçok konuyla ilgili soruları yanıtladı. Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan antisemitik ve neo-Nazi grupların Trump'ın seçim zaferini Nazi selamıyla kutlayan gruplar için "Onları kınıyorum. Onları tanımıyorum ve kınıyorum" dedi.

Neo-Nazileri harekete geçirmek gibi bir niyetinin olmadığını belirten Trump, "Eğer onlar harekete geçerse duruma bakarım, nedenlerini araştırırım" diye konuştu.

ABD'deki muhafazakârlığa hakim ana görüşleri reddeden aşırı sağcı grup, Richard Spencer liderliğinde Washington D.C'de bir toplantı yapmıştı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


BBC Türkçe'nin haberine göre; 200 kişinin katıldığı toplantının Youtube'a yüklenen videosunda, katılımcılardan bazılarının Nazi selamı verdikleri görülüyor.

Spencer, konuşmasında medyaya Nazi terminolojisini kullanarak "Lügenpresse" (Yalancı medya) diyerek sataşmış, Yahudiler için de "Merak ediyorum da bunlar gerçekten insan mı? Yoksa ruhsuz golemler mi" demişti.

Amerika'nın beyazlara ait olduğunu savunan Spencer, beyazları da "Güneşin çocukları" olarak nitelendirmişti. Ardından da Nazi selamı eşliğinde "Yaşasın Trump. Yaşasın halkımız. Yaşasın zafer" diye bağırmıştı.