Tartışmalı karar sonrası görevini kötüye kullandığı düşünülen hakim John McKeon aleyhine açılan imza kampanyasına 60 bin kişi katıldı.

İmza kampanyasının metninde, "Hakim McKeon savcılık makamının talebini görmezden gelmiştir ve kurbanın değil tecavüzcünün çıkarına karar vermiştir. Böyle canavarları sokağa salan hakimleri cezalandırmanın zamanı gelmiştir" yazıyordu.

SAVCI 25 YIL İSTEMİŞTİ


Kızına uzun süredir tecavüz ettiği ortaya çıkan baba için savcılık 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Ancak mahkeme babanın 60 gün hapis cezası ile şartlı salıverilmesine karar verdi.

Babaya bunun yerine tecil edilmiş 30 yıllık hapis cezası verildi. Bu da demek oluyor ki baba, aralarında, seks suçlularının katıldığı iyileştirme programına katılma ve küçük çocuklara iletişim kurma yasağının bulunduğu tahliye koşullarını yerine getirirse bir daha hiç hapis yatmadan hayatına devam edebilecek.

Mahkemeye yazılı ifade veren kızın annesi, kocasının "korkunç bir seçim yaptığını" ancak 25 yılın onun için fazla olduğunu söyledi. Tecavüz mağduru kızın babannesi ise mahkemeye, "diğer çocuklarının, özellikle de küçük oğlunun babasına ihtiyacı olduğunu" belirtti.

Hakim McKeon kararını savunarak, ceza vermek yerine rehabilitasyonun daha uygun olacağını düşündüğünü belirtti.