Önceki gece Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ve kamuoyunda akademisyen kökenli milletvekilleri için 'ballı yasa' olarak bilinen tasarı, geri çekiliyor. 405 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri ile ilgili kanunun 37'inci maddesi, Aladağ'da 11'i çocuk 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının yaşandığı sırada kabul edilmişti.

CHP'nin ağır itirazı ve diğer muhalefet partilerinin gösterdiği tepki üzerine, dün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından bir önerge verilerek, bu maddenin yeniden görüşülmesi talebinde bulunuldu.

Bununla birlikte, Yılmaz'ın yeniden görüşülmesi talebinin, hükümetin oluşan baskı nedeniyle bu maddeyi geri çekmesi anlamına geldiği belirtildi.  CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Meclis'te şu an 37'inci maddeyi (ballı akademisyen-çift maaşlı hoca mv. ayrıcalığı) yasasını hükümet geri çekti. Haksız ve etik olmayan bir kanundu" dedi.

[old_news_related_template title="Akademisyen milletvekillerine 'ballı yasa' geliyor" desc="Yarın Meclis'te görüşülecek kanun tasarısına göre, akademisyen kökenli milletvekilleri, milletvekilliklerinin sona ermesi durumunda daha önce görev yaptığı okula istediği zaman dönebilecek. Milletvekilleri ayrıca, istedikleri başka bir üniversitede ise 'kadro olması halinde' görev yapabilecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/mecls_sozcu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/akademisyen-milletvekillerine-balli-yasa-geliyor-1533633/"]

KANUN MADDESİ NEYİ İÇERİYOR?


Kanun tasarısının 37'inci maddesi, akademisyen kökenli milletvekillerinin siyasi yaşamlarını sona erdirdiklerinde, daha önce görev yaptığı üniversitede kadro şartı aranmaksızın, bir başka üniversitede ise uygun kadro bulunması halinde atamalarının yapılmasını öngörüyor.



[old_news_related_template title="Son dakika... Cinsel istismar tasarısı geri çekildi" desc="Bugün TBMM Genel Kurulu'na gelmesi planlanan cinsel istismar düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı 'Mutabakat içinde sorunun çözülmesinde fayda var. Hükümet eleştirileri ve önerileri dikkate almalı' açıklamasının ardından komisyona geri çekildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/by-487-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/binali-yildirimdan-cinsel-istismar-duzenlemesine-aciklama-1521913/"]