ODTÜ 60. Yıl Davetli Konuşmalar Dizisi Bahar Programı dünyaca ünlü bir isme daha ev sahipliği yapacak. Eleştirel pedagojinin en önde gelen temsilcilerinden olan Prof. Michael W. Apple ODTÜ'de konuşacak.

Michael-Apple_1

ODTÜ’nün 60. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Davetli Konuşmalar Dizisi devam ediyor. ODTÜ 60. Yıl Davetli Konuşmalar Dizisi Bahar Programı kapsamında Prof. Michael W. Apple da ODTÜ'lülerle buluşacak.

20.yy’ın 50 önemli eğitim bilginlerinden biri olarak seçilen Prof. Apple, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda 12 Mayıs Perşembe günü saat 14.00’te "Educational Realities and the Tasks of the Critical Educator” başlıklı bir konferans verecek.

SEÇKİN PROFESÖR ÜNVANINA DA SAHİP

Prof. Michael W. Apple, Wisconsin Üniversitesi Madison’da Eğitim Programları ve Öğretimi ve Eğitim Politikaları Çalışmaları John Bascom Profesörü. Ayrıca Manchester Üniversitesi ile Çin’in Northeast Normal Üniversitesinde Seçkin Profesör (Distinguished Professor) ünvanı bulunuyor.

Meslek yaşamının başında ilkokul ve ortaokul öğretmeni olan ve öğretmen sendikası başkanlığı yapan Michael W. Apple, eğitim araştırma, politika ve uygulamalarını demokratikleştirmek için dünya genelinde eğitmenler, hükümetler, üniversiteler, sendikalar ile aktivist ve muhalif gruplarla çalışmıştır. “Eğitim reformu politikası”, “eğitim ve iktidar arasındaki bağlantı” ve “sosyal adalet için eğitim” üzerine kapsamlı yazılar yazan Profesör Apple, eleştirel pedagojinin en önde gelen temsilcilerinden.

Ideology and Curriculum (Eğitim ve İktidar adı ile Türkçe’ye de çevrilmiştir) ile Official Knowledge: Democratic Education in a Conservative Age kitapları 20. yüzyılın eğitim alanında en önemli kitapları arasında gösterilen Profesör Apple, Routledge tarafından yayınlanan uluslararası kitap dizisi Critical Social Thought’un da editörü.

Amerikan Eğitim Araştırmaları Derneği tarafından "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", UCLA tarafından “Üstün Akademik Başarı” madalyası ve dünya genelinde birkaç üniversite tarafından fahri doktora unvanı bulunan Prof.  Apple, dünya genelinde sosyal yönden eleştirel ve demokratik eğitim politikaları ve uygulamalarının geliştirilmesi konularında çok sayıda ülkede dersler verdi.