Kabataş Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı Şakir Voyvot'un “Artık bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olma zamanı geldi” sözleri eğitim camiasında büyük tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl Kabataş Erkek Lisesi'ne Müdür Yardımcısı olarak atanan Voyvot, atama öncesi bir dernekte yaptığı konuşmada şu sözleri sarf etmişti:

“İsmet İnönü Milli Selamet Partisi yüzde 11 oy aldığı zaman 'Biz bunları bitirdik diyorduk, demek ki en az 15 sene daha ezmemiz lazım, bitmemişler' demişti. Şimdi oradan çok daha öte noktalara gelindi. Artık bu memlekette neyi bekliyoruz, neyi ümit ediyoruz, diyoruz ki artık bütün okullarımızın imam hatip lisesi gibi olma zamanı geldi. Bunu söyleyebiliyoruz di mi? Halbuki bir zamanlar imam hatip okulu diye bir şey yoktu. Bir tane açtılar, insanlar korkudan gidip kayıt yaptıramıyordu. Şimdi elhamdülillah dağı taşı dolduracağız. Bunu kim yapacak? Hükümetten de beklemeyin. İmam hatiplere sahip çıkmak yine bizim görevimiz. O binayı açmak bir şey ifade etmiyor. İmam hatip lisesi öğretmeniyim. İçerisinde okutulan kitaplar bence aynı kitaplar. Yanına bir Kuranı Kerim dersi konmuş. Onun içerisinden şuuru vermek, okul saatinde yetmiyor. Vakıflarla oluyor yine. Her imam hatibin kapısında bir anadolu gençlik çalışması olacak. Okulda bakıyorum çocuklarımıza, Anadolu Gençlik teşkilatımızı kurduk elhamdülillah. O teşkilattaki çocukların mescide devam oranı imam hatiplilerin mescide devam oranı arada 10 kat fark var.”

İLGİLİ HABERProje okulProje okul


Sosyal medyaya düşen bu görüntülerin ardından dün Voyvot'u defalarca aramamıza rağmen telefonlarımıza çıkmadı.

 

Voyvot'un “Bütün okulların imam hatip gibi olma zamanı geldiği” sözlerini sozcu.com.tr'ye değerlendiren Eğitim-Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, zaten 2012'de uygulamaya başlanan 4+4+4 eğitim sisteminin temel amacının bu olduğunu belirterek, “Bunu çeşitli kez hükümet yetkilileri de ifade etmişti. Şu andaki imam hatip sayısına baktığımızda da amaçlarına doğru gittiklerini görüyoruz. Özellikle ortaokullarda velilerin isteği üzerine imam hatip sınıfı açma uygulamasına girmişlerdi. Geçen yıl Manisa Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, her ortaokulda en az bir tane imam hatip sınıfı açılmasını istemişti” diye konuştu.

Voyvot'un söyleminin de buna denk düşen bir durum olduğunu kaydeden Sağdıç, şöyle devam etti: “Birkaç veli imam hatip sınıfı açılması için dilekçe veriyordu ve 'Açmak durumundayız' diye bir uygulamaya gidiliyordu. Buna karşı çıkan daha çok sayıdaki imzaları dikkate almıyorlardı. Bu da 4+4+4 eğitim sisteminin dinselleştirmek olduğunun çok açık göstergesi. Bu okul idarecileri ve ilçe milli eğitim müdürlüğü eliyle yapılıyor. Bu durum kabul edilir değil. Laik ve bilimsel eğitime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Eğitim-Sen olarak bu tür uygulamaların her zaman karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Laik ve bilimsel eğitimi savunmayı sürdüreceğiz.”