Yavuz ALATAN / ANKARA

ODTÜ’lüler televizyon kanalı muhabirine, “Siz provokasyon yapıyorsunuz. ODTÜ’de kimse namaz kılanlara saldırmadı” yanıtı verdi.

Fotoğraf: Yavuz ALATAN - ODTÜ’lü öğrenciler Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.


Osman Gökçek Beyaz TV’de katıldığı bir programda olayları çıkardığını iddia ettiği bazı öğrencilerin isimlerini vermişti. ODTÜ’lü öğrenciler bu açıklamadan sonra harekete geçerek Osman Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

ODTÜ’lüler suç duyurusu öncesinde konuyla ilgili olarak Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptılar. Derya Koca adlı öğrenci ODTÜ’de namaz kılanlara saldırdılar yalanı üzerinden bir karalama kampanyası başlatıldığını belirterek, “Bu yalan, ‘benim türbanlı bacıma saldırdılar’ yalanının bir benzeri’’ dedi. Öğrenciler de, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Çeteler dışarı bilim içeri”, “Gökçek elini ODTÜ’den çek” sloganlarını attılar.

Basın açıklaması sırasında bir kadın, öğrencilerin yanına gelerek, “Namaz kılan öğrencilere saldırdınız” diye tepki gösterdi. Daha sonra kadın açıklamanın yapıldığı yerden uzaklaştırıldı. Kadının yanına gidip konuştuğunu söyleyen bir öğrenci de, “Hiçbir şeyden haberi yokmuş. Mendil satıcısıymış. Kendisine 10 TL verip ‘bunları söyleyeceksin’ demişler” ifadelerini kullandı.