Okullar bir ay önce açılırken, hala çok sayıda ders kitabı okullara gönderilmedi. Milli Eğitim de çözümü PDF'ten çıktı alıp dağıtmakta buldu.

Ders kitaplarının FETÖ'den temizlenerek, yeniden basımı ve dağıtımı tamamlanmadığı için kitapların dağıtımı da aksadı. Bu durum özellikle bir ay sonra TEOG sınavına girecek öğrenciler için önemli bir sorun teşkil ediyor.

Bununla birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlükleri de İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bir yazı göndererek, “Listede belirtilen kitapları baskıları tamamlanıp gönderilinceye kadar; öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla söz konusu kitapların düzeltilmiş nüshaları Bakanlığımızın meb.gov.tr internet sitesinde hizmetler bölümünde yayınlanmıştır. Okul müdürlüklerince öğrenci ve veliler bu konuda bilgilendirilecek olup, yani basımı yapılak olan ders kitaplarının öğrencilere dağıtımı yapılana kadar PDF formatında yayınlanan ders kitaplarından kısım kısım çıktı alınarak öğrencilerimize dağıtılacaktır” dedi.

“ÖĞRETMEN MERKEZLİ UYGULAMA”


Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca 10-15 gün önce bir araştırma yaptıklarını ve liselerde PDF üzerinden derslerin işlendiğini belirterek, “Çocuklar da öğretmenin anlattıklarını not tutuyor. Görsellerden yararlanma, çocukların katılımı bu yöntemle mümkün değil. Öğretmen merkezli uygulama oluyor bu” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı'nın dindar nesil yetiştirecek kitapların yazılması gerektiğini söylediğinin altını çizen Karaca, “Daha önce müfredat değişikliği denilerek kitapların içeriği ideolojik olarak değiştirilmek isteniyordu. Darbe girişiminin ardından da çalışma yarım kaldı ve FETÖ'nün ayıklanması yapılmaya çalışıldı. Bütün bunları da ellerine yüzlerine bulaştırdılar” diye konuştu.