Başkanlık seçimi öncesi kritik viraj olan Clinton-Trump münazarası bugün Türkiye saati ile 04.00'te yapıldı. Yaklaşık bir saat 35 dakika süren ilk münazaranın galibi Demokrat Başkan Adayı Hillary Clinton oldu. CNN'nin talebi üzerine ORC şirketinin yaptığı araştırmaya göre; Clinton, yüzde 62 ile münazaranın galibi. Trump'ın oranı ise yüzde 27.

Ekonomi başlığı münazarada ilk sırada yer aldı. Trump vergi iadelerine ilişkin savunmada kalırken, Clinton başkanlık seçimi öncesi en önemli konulardan biri olarak görülen Dişişleri Bakanlığı döneminde şahsi e-posta adresini kullanmasını “bir hata olarak” değerlendirdi. IŞİD’le mücadele de tartışmada geniş yer kapladı.amerika-baskanlik-secimi

Amerikalı gazeteci Lester Holt’un moderatörlüğünü üstlendiği münazarada; İran’la varılan nükleer anlaşma, ABD’deki işsizlik, dış politika, ekonomi, Trump’ın Rusya lideri Putin’le ilişkisi ve ABD’nin kanayan yarası bireysel silahlanma masaya yatırıldı.

New York’taki Hofstra Üniversitesi’nde gerçekleştirilen münazarada Clinton, Trump’ı ırkçılık, cinsiyetçilik ve vergi kaçırmakla suçladı. Trump ise Clinton’ın ABD devleti için uzun yıllar verdiği hizmeti “kötü tecrübe” olarak nitelendirdi.

CNN’in haberine göre; Clinton, yaklaşık 41 dakika 12 saniye, Trump ise 46. 12 saniye konuştu.