Ak Saray'daki iftara aralarında taksici, kamyoncu, oto tamircisi, hurdacı, berber, yufkacı, keresteci, büfeci, pastacı ve kalorifercilerin de bulunduğu farklı meslek  gruplarından çok sayıda esnaf katıldı. Saray'daki iftar Cumhurbaşkanlığı basın bürosu tarafından ise tam bir propoganda çalışmasına dönüştürüldü. Saray'ın önüne nizami şekilde park ettirilen taksi ve  minibüsler Cumhurbaşkanlığı'nın profesyonel fotoğrafçıları tarafından çekilerek basına servis edildi.

FOTO:İHA - Ak Saray'ın önüne park edilen araçların fotoğrafları çekildi. FOTO:İHA - Ak Saray'ın önüne park edilen araçların fotoğrafları çekildi.

ARAÇLAR TERTEMİZ


Araçların sahipleri tarafından davet öncesi yıkatıldığı, Saray'ın önündeki kadraja giren araçların adeta pırıl pırıl parladığı gözlendi.

FOTO:İHA FOTO:İHA

DRONE YA DA HELİKOPTER KALDIRILDI


Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun 'tepeden esnaflı Ak Saray fotoğrafını' çekebilmek için drone ya da helikopter kaldırdıkları da gözlendi.

FOTO:İHA - Erdoğan salona girişinde ayakta alkışlandı. FOTO:İHA - Erdoğan salona girişinde ayakta alkışlandı.

“BURASI KÜLLİYE, BURASI MİLLETİN EVİ”


İftar programında konuşan Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki kültür merkezinin açılmasının ardından 2 bin 200 kişilik toplantılar yapılacağını belirterek  “Burada bize 400-500 kişilik toplantılar yetmiyor. Buluşmalarımızı Millet Camimizin yanında bulunan, yakında inşallah tamamıyla temeli atılıp başladığımız kongre ve  kültür merkezinde 2 bin 200 kişilik gruplar halinde, orada toplantılar yapacağız. Çok güzel bir yer olacak. Türkiye’de onun eşi benzeri yok. Hemen onun altında  kütüphanemizi yapacağız. Bu kütüphanenin yanında da çok amaçlı salon. Aynı anda 2 bin kişiye yemek verebileceğiz. Orada geniş sergi alanları olacak ve kütüphanemizdeki  kitap sayısı 5 milyon ciltlik bir kütüphaneye sahip olacağız. İnşallah Türkiye’deki en büyük kütüphane olacak. Bunu aynı zamanda dijital ortama da taşıyacağız. 24 saat  orası açık olacak. Bütün gençler gelip orada araştırmalarını, çalışmalarını, derslerini yapabilecekler. Niye; burası milletin evi, burası külliye, onun için. Artık Cumhurbaşkanı’nın kendisi de Cumhurbaşkanlığı makamı da, Cumhurbaşkanlığı mekanı da milletle iç içedir, milletle beraberdir, millete aittir. Ama bu fiili bir durumdur. Anayasaya aykırı hiçbir fiilimiz, hiçbir eylemimiz söz konusu değildir. Bununla birlikte mevcut durumun anayasada tarif edildiğini söyleyebilmek de çok mümkün  değildir” dedi.