Sistemin detaylarını Başbakan Binali Yıldırım, milletvekilleri ile yaptığı kahvaltıda anlattı. Anayasa değişikliği yedek milletvekilliği sistemini de getirecek. Buna göre, her ilden bir yedek vekil seçilecek.

 

[old_news_related_template title="Başbakan'dan Rusya ziyareti öncesi önemli açıklamalar" desc="Başbakan Binali Yıldırım Rusya ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, 2017 bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'de Bahçeli'yle yaptığı görüşmeye ilişkin bir de açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/basliksiz-1-55.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/basbakandan-rusya-ziyareti-oncesi-onemli-aciklamalar-1548178/"]

CNN TÜRK'ün haberine göre, Asil milletvekillerinin ölüm ya da başka bir nedenden dolayı vekilliğinin düşmesi durumunda yedek vekil bu göreve getirilecek.

[old_news_related_template title="Bahçeli: Anayasa çalışmalarında pürüz yok" desc="Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis'te 15 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/meclis.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/mecliste-surpriz-gorusme-5-1548084/"]

Anayasa değişikliği milletvekilinin bakan olması durumunda vekilliğinin düşmesini de öngörüyor. Bu durum da bakan olan vekilin yerine yedek milletvekili gelecek, parlamentonun sayısında azalma olmayacak.