Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gittiği Diyarbakır'da, toplu açılış töreninde konuştu. 'Başbakan sıfatıyla' ilk kez halka hitap eden Yıldırım ilk konuşmasında "Erdoğan'a övgü yağmuru" rekoru kırdı.

DEFALARCA 'SAYIN' DEDİ


Yıldırım 23 dakika süren konuşmasında 10 defa 'sayın' dedi. 'Sayın' kelimesini Erdoğan için farklı tamlamalar içinde de kullanan Yıldırım "Sayın Cumhurbaşkanı" "Sayın Cumhurbaşkanım" "Sayın Recep Tayyip Erdoğan" "Saygıdeğer Cumhurbaşkanım" "Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanım" gibi telaffuzlarda bulundu. Yıldırım konuşmasında bir ara heyecandan Başbakan olduğunu unutup "Sayın Başbakanım" da dedi.

Erdoğan çifti Binali Yıldırım'ı büyük bir dikkatle dinledi. Erdoğan çifti Binali Yıldırım'ı büyük bir dikkatle dinledi.

EMİNE ERDOĞAN'I DA UNUTMADI


Yıldırım konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı da "Saygıdeğer hanımefendi" diye selamladı.

SESİ BU KEZ KISILMADI


Binali Yıldırım; AKP Genel Başkanlığına getirildiği AKP'nin 2.Olağanüstü  Kongresi'nde yaptığı konuşmada sesinin azizliğine uğramıştı. Sesi kısılan Yıldırım'ın imdadına Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu yetişmişti. Jinekolog doktor olan Davutoğlu tarafından kürsüye gönderilen 'karışım'la Yıldırım'ın sesi bir az olsun düzelmişti. Yıldırım bu kongreden iki gün sonra partisinin grup toplantısında sesi ile ilgili sıkıntı yaşamıştı. Diyarbakırlılara 'gür bir şekilde' hitap eden Yıldırım bu kez sesiyle ilgili bir sorun yaşamadı.

Başbakan Binalı Yıldırım konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlılık mesajları verdi. Yıldırım "10 gün önce Diyarbakır’a geldim. Tanışık köyüne gittim, Dürümlü’ye gittim. Niye gittim? Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü tüm dünyaya göstermek için oradaydım. Şunu herkes iyi bilsin ve Diyarbakırlılar rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulacak. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz Türkiye’nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz" diye konuştu.

'BELEDİYE BAŞKANI TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERDİ'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'a da sert sözlerle yüklenen Yıldırım "Diyarbakır’ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları lime lime burunlarından getireceğiz" dedi.