* Ders çıkaracaklarına fırsat çıkarmaya çalışıyorlar

* Cumhurbaşkanı, siyasetçi olmaktan vazgeçmedi

* Kumpasta emekli edilen askerler geri getirilebilir

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. AKP’nin yaşanan kanlı darbe girişiminden ders çıkarmak yerine fırsat çıkarmaya çalıştığını öne süren İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘olayı eniştemden öğrendim’ sözlerinin korkutucu olduğunu söyledi. İşte o sözler:

BU BİR TERÖR EYLEMİDİR


- 15 Temmuz darbe girişimi değil, bir terör eylemidir. Meclis’e saldırmaları delik deşik etmeleri “Bu Meclis’e gerek yok” demektir. AKP Genel Merkezi’ne değil, T.C.’nin birliğine saldırdılar.

- Şu an vahim bir tablo var. Cumhurbaşkanı ve hükümetin yaşananlardan ders çıkarması gerekirken fırsat çıkarıyor. Milletimize sesleniyorum, bu ülkenin bu hale gelmesine sebep olanlardan kurtuluş beklemesinler.

SAHİPSİZ BİR ÜLKE OLDUK


- Bu duruma gelinmesinde en önemli nedenlerini sıralarsak; uzlaşma kültürü yok edildi. Tarih bilincimiz zayıflatıldı. Kimlik siyaseti öne çıktı. Dış tehditlere açık bir ülke olduk. İşin kolayına gidildi ve cemaatlerle iş birliği kurmayı tercih ettiler. Kurumların gelenekleri çökertildi. Bütün atadığınız yöneticileri kendi mahallenizden seçerseniz darbeyi eniştenizden öğrenirsiniz.

- Asıl çözüm Kuvayı milliye ruhundadır. Cumhurbaşkanı’nın darbeyi eniştesinden öğrenmesi beni korkutuyor. Sahipsiz bir ülkede olduğumu, kurumları yerle yeksan edilmiş bir ülkede olduğumu düşünüyorum.

ÖZGÜR BASIN VURGUSU


- Türkiye’de bir imam, Cumhurbaşkanı’nın yanında “Okumuşların şerrinden koru” diye dua ediyorsa, Cumhurbaşkanı’nın danışmanı silahlanmayı teşvik ediyorsa, AKP’li belediyeler darbecilere mezar yeri vermiyorsa, Cumhurbaşkanı hâlâ devlet adamlığına terfi edememiş, siyasetçi kimliğiyle görev yapıyor demektir.

- Türkiye’nin ayağa kalkması için hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı, yargıya güvenin yeniden oluşturulması, siyasi baskıların bir daha yargı üzerine gelememesi sağlanmalı. İkinci ayağı ise demokrasi, bunun için de güçlü yerel yönetimler, laik eğitim, özgür basın, güçlü sivil toplumlar oluşmalı.

BARIŞA İHTİYAÇ VAR


- Terörün her çeşidine karşı mücadele eden, ‘Yurtta barış dünyada barış’ ilkesine yeniden sarılan bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Acil olarak onarmamız gereken bir şey daha var ordunun itibarı.

- Bugün darbe girişiminde bulunanları iş başına kim getirdi? İnsanları Silivri’de hapse tıktılar. Onların yerine gelenler, darbe girişiminde bulunanlar. Şimdi Ergenekon ve Balyoz’dan sonra emekli olmuş generalleri geri getirirlerse şaşırmam.

4 siyasi partiden oluşan bir hükümet kurmalıyız


TÜRKİYE için tehlikenin devam ettiğini belirten Muharrem İnce, “Çözümün yeri Meclis’tir” dedi ve şu açıklamayı yaptı:

HEDEFLERİ MECLİS’Tİ


- Olağanüstü hal yerine demokratik sivil 4 partiden bakanların olduğu bir hükümet öneriyorum. Çünkü Meclis’e karşı saldırı yapıldı ve bu sorunu Meclis çözmeli. Bu, muhalefetin koltuk isteme telaşı değildir. Muhalefetin fedakarlığıdır. Böylece 15 Temmuz’u planlayanların kullanmak istedikleri kutuplaşmayı ortadan kaldırabiliriz.

- Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası açısından tehlike devam etmektedir. 6 günde 60 bin kişi tasfiye edildi. Dileğimiz hukukun işlemesi. Tahir Elçi’nin eşinin açıklaması herkesin kulağına küpe olmalıdır. “Eşimi öldürenlerin de işkence görmesini istemiyorum” demişti.

HUKUK İŞLEMELİ


- Bu ülkede Türkan Elçi’lerin çoğalması lazım. Darbeyi dayakla önleyemezsin. Darbelerin yaşanmaması isteniyorsa hukuk devleti kurmalıyız. Evrensel kuralları işletmeliyiz. İntikamla öç alma hırsıyla devlet yönetilemez.

Hakkımda fezleke yazan hakim de FETÖ’cü çıktı!


CHP Milletvekili Muharrem İnce, kendisi hakkında fezleke düzenleyen hakimin de FETÖ’den gözaltına alındığını vurgulayıp şöyle dedi:

BANA ÖDÜL VERMELİLER


“2013’te Silivri’de duruşmalar devam ederken ben de Silivri’ye gitmiştim. Orada mahkeme heyetine ‘Zamanı gelince ön sıraya siz oturacaksınız’ demiştim. Yukarıda oturuyordu mahkeme heyeti. Hakim (Hasan Hüseyin) Özese’yi tutuklamışlar. O gün, ‘Siz mahkeme değilsiniz, burası çadır tiyatrosu’ demiştim. Mahkemeye hakaretten fezleke göndermişler. Beni Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aradılar, bununla ilgili ifade vermeye çağırdılar. Bana ödül vermeniz lazım, geleceği görmüşüm. O gün Silivri’de açıklama yaparken parti adına Bülent Arınç bana ‘elebaşı’ demişti. Kimin elebaşı olduğu belli oldu.”

Benim 2 yıldır darbe çantam hazır duruyor


15 Temmuz akşamı ailesiyle Balıkesir’de olduğunu anlatan İnce, yakın çevresine 2 yıldır bu olayı dillendirdiğini hatta hazırladığı darbe çantasını arabasında hazır bulundurduğunu söyledi. O çantada ise acil durumda gerekli olacak ilaç, savunma gibi malzemelerin olduğunu belirtti. İnce haberi alır almaz kardeşine ‘arabadan darbe çantamı getir’ demiş. O güne kadar çantasıyla dalga geçen eşinin artık ‘bu konuda ne söylersen inanacağım’ dediğini anlattı.

AKP ÖZÜR DİLEMELİ


İnce, yaşananlarla ilgili şu değerlendirmeyi de yaptı: “Ya ağlıyorlar, ya kandırıldık diyorlar. Bir kere değil ki. PKK kandırdı, cemaat kandırdı. Bülent Arınç, ‘Bana ahmak diyebilirsiniz’ diyor. AKP’nin çıkıp özür dilemesi lazım.”