DGS sonuçlarının 24 Eylül'de açıklanmasının ardından tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı dün ÖSYM tarafından duyuruldu. Buna göre tercih işlemleri 30 Eylül - 7 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tercih kılavuzu ise yarından (30 Eylül 2016) itibaren yayımlanacak.

ÖSYM DUYURUSU


Tercihlerin Alınması Hakkında Bilgilendirme

2016 DGS tercih işlemleri, 30 Eylül 2016 tarihinde başlayacak, 7 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.

2016-DGS Tercih Kılavuzu ve tercih işlemleri 30 Eylül 2016 tarihinde adayların erişimine açılacaktır.

Adaylara saygıyla duyurulur.

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?


DGS tercih işlemleri için sabırsızlıkla bekleyen adaylar için henüz ÖSYM'den bir duyuru yapılmış değil. DGS tercih kılavuzunun bu hafta içinde yayımşanması bekleniyor.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda,  ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.