Kaçak göçmen facialarına bir yenisi daha eklendi. Balıkesir'in Ayvalık İlçesi, Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne 14 kaçak göçmenin daha cesedi vurdu. İzmir'in Dikili ilçesindeki faciada ise 7 kişi yaşamını yitirdi.


FOTO:DHA Cesetlerin içinde çocuklarınki de var


Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu. Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 10'unun cesedi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu.

CESET SAYISI 14'E ÇIKTI
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Altınova Mahallesi'nde sahile vuran ceset sayısının 14'e yükseldiğini söyledi. Cesedi bulunan kaçaklar arasında 6 aylık hamile bir kadının da olduğu da bildirildi.

FOTO:DHA Jandarma ekipleri de çalışmalara destek veriyor


ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

8 kaçağı kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri, başka kaçaklar olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı. Ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 kaçak ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

FOTO:DHA Ekipler sahilden küçücük bedenleri topladı

BİR FACİA HABERİ DE DİKİLİ'DE: 7 CESET!


Bir facia da İzmir'in Dikili ilçesinden geldi. Umut yolcularının içinde bulunduğu lastik bot, su alıp batarken; Afgan ve İran uyruklu 56 kişi, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Afgan uyruklu 7 kişinin cesedine ulaşıldı.