Özel okulları tercih edenler için büyük önem taşıyan özel okul teşvikleri başvuruları başladı. Özel okul teşvik başvuruları ne kadar sürecek? Özel okul teşvikleri kimlere verilecek? Bu yıl 75 bini yeni olmak üzere 340 bin öğrenciye eğitim desteği verilecek. MEB'in 2014-2015 eğitim yılında devlet okullarından özele geçen öğrencilere vererek başlattığı destekten, geçen yıldan itibaren özel okullara başlayan veya devam edenler de yararlanıyor.

MEB'in verilerine göre, özel okula kayıt yaptıran, giden ve özel okulda yüzde 51'in altında burslu okuyanlar teşvikten faydalanabiliyor. Başarı durumu, disiplin cezası almamış olması, ailenin aylık geliri gibi faktörler teşvik verilecek öğrenciyi belirlemede etkili oluyor. Düşük gelirli ailelerin çocuklarına daha fazla puan verilecek. Teşvik alacak öğrencilerin kasım ve şubatta teşvik bedelinin yüzde 35'i, haziranda ise yüzde 30'u okullara ödenecek. Bu yıl 75 bini ilk kez olmak üzere, toplam 340 bin öğrenci teşvik alacak.


BİR AİLEDEN KAÇ ÇOCUK?


Bir ailede birden fazla öğrenci bu destekten yararlanabilecek. Teşvikten faydalanan öğrenciler, eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil yaptırırsa eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecek. Sınıf tekrarı yapan öğrenci eğitim öğretim desteği alamıyor. Kesin kayıt döneminde işlemi yapılmayan öğrenci de teşvik hakkını kaybetmiş olacak.