Ergün TOS FETHİYE (Muğla), (DHA) - MUĞLA`nın Fethiye İlçesi`nde 2011 yılında 2 kamyon şoförü ve 1 çobanı öldürdüğü suçlamasıyla 3 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 38 yaşındaki Salim Olaş, 2009 yılında akaryakıt istasyonu görevlisi 30 yaşındaki Asım Dağlı ile aynı yaştaki Mustafa Kökçü`yü öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada ise delil yetersizliğinden beraat etti.
Fethiye- Antalya karayolunda 10 Aralık 2009`da Bayram Kiremitli`ye ait akaryakıt istasyonunda görevli Asım Dağlı tesisin dinlenme yerinde ölü bulunurken, istasyonun hemen yanındaki otomobilin sürücü koltuğunda ağır yaralı bulunan Mustafa Kökçü de hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi. Pompalı tüfekle Asım Dağlı`yı boynundan, kovaladığı Mustafa Kökçü`yü ise sırtından vurup öldüren cinayet şüphelisi, Dağlı`nın cebinden 670 lira alarak kayıplara karıştı.
6 yıl aydınlatılamayan cinayet, geçen yıl, kamyon şoförleri Osman Sevinç, Mustafa Borazan ile çoban Hüseyin Orpak`ı öldürmek suçundan Antalya L Tipi Cezaevi`nde yatan Salim Olaş`ın, akaryakıt istasyonu cinayetinin failini bildiğine ilişkin savcılığa verdiği dilekçeyle yeniden ele alındı.
CİNAYETİN 1 NUMARALI ŞÜPHELİSİ HALİNE GELDİ
Cezaevinde ifadesi alınan Salim Olaş, cinayeti işleyen kişinin halen cezaevindeki Osman D. olduğunu iddia etti. Osman D.`nin cinayeti kendisine itiraf ettiğini öne süren Salim Olaş, Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü`nün nasıl öldürüldüğünü, şüphelinin olay yerinden nasıl kaçtığını tüm detaylarıyla anlattı. Kendisi de oradaymış gibi olayı anlatan Olaş`ın, cinayeti işlediğini öne sürdüğü Osman D.`nin, cinayet günü cezaevinde olduğunun ortaya çıkması, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Olaş, cinayetin bir numaralı şüphelisi haline geldi. 2 istasyon görevlisini öldürdüğünden şüphelenilen Olaş hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi`nde dava açıldı.
`KATİLLERİN BULUNUP CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM`
Dağlı ve Kökçü ile birlikte 4 faili meçhul cinayetin daha şüphelisi olmakla suçlanan Olaş`ın yargılandığı davanın 4`üncü duruşması bugün yapıldı. Antalya L Tipi Cezaevi`nde bulunan Olaş, duruşmaya tele konferans yöntemiyle katıldı. Son sözü sorulan Olaş, "Ben cinayete ilişkin duyduklarımı polis ve jandarmayla paylaştım. Ben de rahmetlilerin katillerinin bulunup cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETTİ
Savcı mütalaasında, Olaş`ın delil yetersizliğinden beraatını istedi. Duruşmaya verilen 5 dakika aranın ardından Salim Olaş`ın Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü`yü öldürdüğüne ilişkin mevcut delil olmadığı anlaşıldığından ayrı ayrı beraatına karar verildi. Soruşturma sırasında Olaş`ı cinayetleri işlemekle suçlayan Osman D.`ye ise `iftira atmak`tan 6 ay hapis cezası verildi.
DHA