2009 YILI POLİS KOLEJİ SINAVI


2009 yılı Polis Koleji Sınav sorularını çalan ve bu kapsamda sınava giren 907, 2012 Polis Akademisi Sınavı'nda örgüt adına soruları çalan 363 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Savcılık yürüttüğü titiz çalışmalarla HTS kayıtları başta olmak üzere birçok detayı mercek altına alarak örgüt elemanlarını deşifre etti.

2010 ÇOCUK ESİRGEME KURUMU SINAVI


2010 yılı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Sınavı soruları da FETÖ tarafından çalındı. Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ele geçirmek isteyen FETÖ'nün bu faaliyetlerine yönelik geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

2010 KPSS


2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin 19 ilde 63 kişi gözaltına alınmıştı. Savcı iddianamesinde “Soruşturmada olayın sadece yerel ölçüde kalmadığı, soruların bu şahıslar haricinde sınava giren birçok adaya örgütlü şekilde ulaştırıldığı, şüpheli konumunda bulunan kişilerin birlikte hareket ettiği, bu birlik ve beraberliğin tesadüflerden ibaret olmadığı ve birçok ortak noktalarının olduğu tespit edilmiştir. Delillerin değerlendirilmesinde eylemlerin hiyerarşik ve örgütlü gerçekleştiği anlaşılmıştır." tespitinde bulunmuştu.

2011 YGS HİLE


2011 Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) kapsamında mod medyan yöntemi kullanılarak cevaplarda şifrelemeye gidilmişti. ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından sınava giren adayların e-postalarına gönderilen mektupra ''Bazı sorularda şifreleme var, sehven (yanlışlıkla) yapıldı'' ifadeleri kullanılmıştı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, her soru için rastgele verilmesi gereken değerler, sehven sıralı olarak verildiğinden bazı sorularda en büyük değerli seçeneğin hemen sağındaki seçeneğin, doğru cevap olması durumunun ortaya çıktığını belirterek, “Bugüne kadar incelenen çok sayıda soru kitapçığından bu dizilişi fark ederek cevap seçeneğine yönelen tek bir adaya bile rastlanmamıştır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

2000-2014 ASKERİ LİSE SINAVLARI


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "2000'den 2014 yılına kadar soruların çalındığı kanaatindeyiz. 2014 yılındaki skandal sonrası yapı değişince soruları çalamamışlar yüksek puanla askeri liselere girme hakkı kazananları da mülakatta elemiştir. Kurumsal zaaf var, çalışmalar devam ediyor. TSK içindeki habis uru temizlemek birinci görevimiz. Darbe üreten anlayışı temizlememiz lazım. Şu anda askeri okullar maalesef bu yapının yuvası haline gelmiş" dedi. Işık ayrıca, " Milli Savunma Bakanlığı tümüyle sivilleşecek. Askeri liseler kapatılacak. Zorunlu askerlik süresi kısaltılacak" açıklamalarında bulundu.