CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programı kapsamında dün uçakla Kars’a geldi. Karayoluyla Artvin Şavşat’a geçen Kılıçdaroğlu, halka hitap ettikten sonra Artvin’e gitmek üzere yola çıktı. CHP konvoyu, Ardanuç ilçesi yakınlarına geldiğinde, Yanıklı köyü girişinde saat 14.00 sıralarında PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. CHP konvoyunun geçtiği vadinin üst tarafından açılan ateşe Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları anında karşılık verdi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

KILIÇDAROĞLU BEŞ DAKİKA FARKLA KURTULDU


Çatışma seslerinin üzerine yakın koruma ekibi de Kılıçdaroğlu'nun aracının etrafında güvenlik tedbiri alarak silah seslerinin geldiği bölgeye ateş açtı. Öncü giden güvenlik güçleri terörist saldırıyı fark etmeseydi Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna direk bir saldırı yaşanma riski bulunuyordu. Görgü tanıklarına göre; Kılıçdaroğlu beş dakika farkla kurşunların hedefi olmaktan kurtuldu.
CHP lideri güvenlik tedbirlerinin alınmasıyla birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğü binasına götürüldü. Kılıçdaroğlu'ndan gelen ilk açıklamasında, “Kimse kaygılanmasın, güvendeyiz. İyi durumdayım. Çatışma bölgesinden çıktık. İnşallah çatışma bölgesinde bir çatışma olmaz. Umarım asker ve polis memurları da güvendedir. Bir canımız var o da bu devlete feda olsun” dedi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

GÜVENLİ YERE ÇEKİLDİ


CHP lideri saldırının ilk şokunun atlatılmasından sonra önce Karayolları'na ait bir binaya alındı ardından Şavşak Kaymakamlığı'na götürüldü. CHP lideri daha sonra programına kaldığı yerden devam etti.

artvinKORUMALARI ARTTIRILMIŞTI


Darbe kalkışmasının ardından fedai eylemi ve suikast girişimi endişesi nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım'ın ‘suikast olabilir' uyarısında bulunduğu Kılıçdaroğlu'nun koruma sayısı arttırılmış ve 10'dan 22'ye çıkarılmıştı. Yıldırım'ın “Uzlaşı ortamını bozmak ve kaos çıkarmak için her şeyi yapabilirler. Güvenlik tedbirlerinizi arttırın, dikkatli olun” uyarısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'na Artvin ziyaretinde 10 yakın koruması eşlik etti. Kılıçdaroğlu, evinin önündeki geniş park alanından gelebilecek saldırılar hakkında uyarılmıştı. Şehit cenazesinde önüne kurşun bırakılan Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağı yönünde ihbarların genel merkeze yapıldığı biliniyor. Kılıçdaroğlu'na yönelik daha önce yumruklu saldırı gerçekleştirilmişti. Son olarak da Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde hassas koruma ile görevli olan polislerin FETÖ bağlantılı olabileceği iddia edilmişti. Kılıçdaroğlu, suikast iddialarından dolayı bir tedirginlik yaşamadığını da söylemiş ve “Bizim bir canımız var sonuçta, eğer o da demokrasi için gidecekse gitsin. Evde otururken dikkat etmem gerektiği söylendi. Lambalara dikkat edilmesi gerektiği söylendi, bir sürü şey söylendi. Sonuçta benim bireysel olarak yapacak bir şeyim yok” demişti.

BAKAN ALA: PKK


İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan terörist saldırıyla ilgili “Sayın Kılıçdaroğlu ile durumu değerlendirdik. Büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ettim, gayet metanetle karşıladılar kendileri. Bu terörist unsurlar orada PKK bölücü terör örgütü Ordu’da, Giresun’da, Karadeniz’e açılma niyetiyle terörist faaliyetlerde bulunmaktadır. Geçenlerde Gölköy ilçesinde bir terörist silahlarıyla ölü ele geçirildi. Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. Onlara yönelik operasyon başladı. Milletimize, bütün ülkemize yapılmıştır bu saldırı. Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanıp cezalandırılması için bütün faaliyetler başlatılmıştır. Sayın Genel Başkan’ın konvoyuna yapılmıştır. Ana muhalefet başkanına yapılmıştır. Biz bunu bütün hepimize yapılmış olarak alırız” dedi.

kk-487-2LİDERLER ARADI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak kendisinden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan’ın, çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Başbakan Binali Yıldırım da Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada “Saldırı ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, CHP’ye, güvenlik güçlerimize ve bütün vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diyor, kalleş saldırıda şehit olan askerimize Allahtan rahmet diliyorum.” ifadelerine yer verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

SUİKAST GİRİŞİMİ


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin yaptığı basın açıklamasında “Ağır makineli silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevzinin ateş açması sonucu karşılıklı bir çatışma başladığını anlıyoruz” dedi.