Köprüler ve otobanlardaki Hızlı Geçiş Sistemi, kurallara uymayan sürücülere ceza kesiyor. Gişelerden kaçak geçen ya da OGS yerine HGS'den giriş yapan sürücülerin plakalarına otomatik olarak ceza yazılıyor. Bu cezalar PTT bünyesindeki internet sitesinden de sorgulanıp ödenebiliyor. Söz konusu siteden istediğiniz aracın borcunu sorgulayabiliyorsunuz. Yani sorgulama için sadece plakayı yazmanız yeterli.

meclis-baskaniİLGİNÇ SONUÇLAR


Siteden yapılan sorgulamalarda ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Örneği 0001 plakalı Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın makam aracına bile ceza kesilmiş. Sorgularda Meclis Başkanı Kahraman'ın makam aracının 12 Kasım 2016 tarihinde saat 22:16'da 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nden 'kaçak geçiş' yaptığı gözleniyor. Kahraman'a kesilen cezanın tutarı ise 52 lira 25 kuruş. Kahraman'ın  borcu için bir de 'indirim' seçeneği bulunuyor. 52 lira 25 kuruşluk bu ceza hemen ödendiği taktirde 40 lira 38 kuruşa iniyor.

SADECE MECLİS BAŞKANI DEĞİL


HGS tarafından otomatik ceza kesilen isim yalnızca TBMM Başkanı değil. Ulaştırma Bakanı'ndan İçişleri Bakanı'na kadar kabinedeki birçok ismin makam aracına 'otomatik ceza'lar kesilmiş.

ERDOĞAN'A CEZA YOK


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracında rakam grubu yerine Cumhurbaşkanlığı forsu kullanıldığı için ise bu araca herhangi bir ceza kesilememiş.

plaka-10EN ÇOK CEZA DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA


HGS'nin en çok ceza kestiği devlet büyüğü ise 0010 plakasını kullanan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez. Sisteme göre; Görmez'e bir yılda üç kez toplamda 96 lira 25 kuruş 'kaçak geçiş' cezası kesilmiş.

ÖDEYECEKLER Mİ?


Normalde plakalara kesilen bu cezalar, aracın o anki ruhsat sahibine yazılıyor. Bu yüzden söz konusu  araçlara sistem tarafından yazılan trafik cezalarını ödenip ödenmeyeceği veya nasıl ödeneceği ise şimdilik merak konusu...

PLAKANIZI SORGULAYIN CEZA YEMEYİN!


Siz de plakanızı "HGS sorgulama" sisteminden sorgulayıp varsa cezanızı daha fazla artmadan ödeyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERİstanbul'da 41 plaka dönemiİstanbul'da 41 plaka dönemi