BAŞAK KAYA/ ANKARA
CHP’deki Atatürk portresi tartışmasında gözler, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’a çevrildi. Yılmaz, Aylin Nazlıaka’nın kendisini zan altında bıraktığını belirterek, iddiaları bir kez daha yalanladı. CHP’nin Atatürk üzerinden tartışılmasına izin veren bir anlayış içinde olmayacağını belirten Yılmaz, “Sen doğru dur eğri belasını bulur” dedi.



Necati Yılmaz, Nazlıaka’nın kendi ismini verdiğini konuyla ilgili oluşturulan komisyon çalışmaya başladıktan sonra ve 29 Ocak günü öğrendiğini açıkladı. Kesinlikle portreyi indirmediğini vurgulayan Yılmaz TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Türkiye’nin içinden geçtiği bu ağır ve zor süreçte çözümün tek adresi olan partimin, vazgeçilmezimiz olan Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin veren bir anlayış içinde olmayacağım. PM’de Nazlıaka’nın odama sadece bir kez 2-3 dakikalık bir süreyle kaldığı ana ilişkin bilgi ve belgeleri paylaştım. PM, bu olayın asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğuna karar vermiştir. Türkiye mücadelemizde Atatürk’ün ilkeleri ve Cumhuriyetimizin değerleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir’’

ÇAY BİLE İÇMEDİ

Yılmaz, Nazlıaka’nın odasına geldiği tarihe ilişkin başka ziyaretçilerle çekilen fotoğrafları da delil olarak sunduğunu belirtti. Yılmaz basın toplantısı sonrası bir grup gazeteci ile makamında da görüştü. Yılmaz, odasında hiç tadilat yapılmadığını, Atatürk portresini de indirmediğini vurguladı.

Nazıaka’nın kendi odasına 24 Kasım günü sadece iki dakika uğradığını belirterek, “Çayını bile içmedi’’ dedi. Yılmaz, PM toplantısında da “yüzleşme için ısrarcı olduğunu, arkasından bağırdığını” anlattı ve “PM toplantısında, hiç kimsenin korumasına ihtiyaç olmadığını, en büyük koruyucunun gerçeğin kendisi olduğunu söyledim. Kendisi açıklamamakta ısrar etti. Dinlemedi ve gitti” dedi.