Küçükçekmece Halkalı On Adim Eğitim Bilimleri Ortaokulu 5,6,7 ve 8'inci sınıf öğrencileri, terör bölgelerinde görev yapan polis ve askerler için bir proje hazırladı. Öğrenciler, canlarını hiçe sayarak görev yapan güvenlik güçleri için duygularını mektup haline getirdi. Yazılan mektuplar, kitaba dönüştürüldü. "İsimsiz Kahramanlara Mektuplar" adını taşıyan kitap, bir çok yerde satışa çıkarıldı. Öğrenciler, kitaplardan 12 bin lira gelir elde edildi. Küçük yaşlarına rağmen duygularını mektup haline getiren öğrenciler,  bir araya gelerek, elde ettikleri geliri, şehit yakınlarına bağışlama kararı verdi. Öğrenciler toplanan paranın en doğru elden sahiplerine ulaşmasını sağlamak için, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a randevu aldı.

MAKAMINDA AĞIRLADI


Mustafa Çalışkan öğrencileri ve öğretmenlerini makamında davet etti. Çalışkan davet ettiği misafirlerini dün ağırladı. Öğrencilerin hazırladığı kitabı çok beğenen Mustafa Çalışan, gelirin, şehit yakınlarına bağışlaması sebebiyle de öğrencileri tebrik etti.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

GEZİ SÖZÜ VERDİ


Makamında ayağa kalkarak, öğrencilere hitap eden Çalışkan, öğrencilerin projesini çok beğendiğini ifade ederek, "Herkesin sahip olmayı hayal ettiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Terör bizim kaderimiz değildir, en üst düzeyde karar aldık. Terörü sonsuza kadar gündemimizden çıkaracağız." dedi.  Öğrencilerin Doğu ve Güneydoğu'yu görmesi gerektiğini oradaki insanların sıcaklığını da hissetmelerini gerektiğini söyleyen Mustafa Çalışkan, "Ben Batman'da 5 yıl çalıştım. Oradaki insanların ne denli güzel ve iyi insanlar olduğunu biliyorum. Sizlerin de oradaki o güzel insanları görmeniz için Batman ve Mardin gezisi söz veriyorum. Oranın güzelliklerini gidip görmenizi istiyorum" dedi.

HEDİYE İLE UĞURLADI


Mustafa Çalışkan, konuşmasının ardından öğrencileri tek tek tebrik etti.  Öğrencilere çeşitli hediyeler veren İstanbul Emniyet Müdürü, makamında misafirleriyle toplu fotoğraf çektirdi. Çalışkan okul yönetimine de teşekkür plaketi verdi. Öğrencilerin ziyareti, hazırlanan ikramla son buldu.