Sözcü WhatsApp Hattı'na gönderilen bir ihbarda, perişan halde, aç susuz ve hastalanmış köpekler dikkat çekiyor. Vatandaşın iddiasına göre şehir merkezinden toplanan köpekler, dağlık, ormanlık ve çöplük alanlara atılarak ölüme terk ediliyor. Gönderilen fotoğraflardaki köpeklerin hali ise içler acısı.

Turgut ERAT / İSTANBUL
 

TEKİRDAĞ ERGENE'DE ÖLÜMÜ BEKLEYEN KÖPEKLER


Sözcü okuru, 0549 807 27 99 numaralı Sözcü WhatsApp İhbar Hattı'na şu cümlelerle tepki gösteriyor. "Dün gittim, insanlığımdan utandım. Zavallı canlar çöplükte yaşamlarını sürüyorlar. Orada hiç su yok. Çöplerden akan su birikintilerini içiyorlar. Besleme desen doğru düzgün yok. Haftada bir gün gönüllüler gidiyor, oda pazar günü. Çöplükteki canların çoğu kısır değil. Dogum oranı çok. Yavrular var. Uyuzluk desen oda aynı. Bazı canların üstünde tüy yok nerdeyse. Bu can'ların daha sağlıklı alanlara ihtiyacı var. Çöplük Ergeneye ait ama Ergene'nin barınağı yok. Çorlu Belediyesi "bize ait degil" diyor, topu birbirlerine atıyorlar. Lütfen lütfen paylaşıp gerekli yerleri arayıp bu görüntüleri atın".

İÇLER ACISI DURUM


Fotoğraflarda yavru köpekler dikkat çekiyor. Haftada bir gün hayvan severler tarafından beslenen köpeklerden anne olanlar, yavrularını emziriyor. Anne köpeklerin de sağlıklı olmadığı her hallerinden belli.

UYUZ SALGINI BAŞLADI


Çöplük ve orman arazisine atılan köpekler açlık ve hastalıkla karşı karşıya. Gönderilen fotoğraflardaki pek çok köpeğin acil müdahaleye ihtiyacı olduğu her hallerinden beli. Köpeklerin çocuğu uyuz olmuş durumda.

ERGENE BELEDİYESİ NE DİYOR?


Bu görüntüler üzerine Ergene Belediyesini aradık. Konuyla ilgili Veteriner Ahmet SEZER ile görüştük. Anlatılanların çok da gerçeği yansıtmadığını belirten Ahmet Sezer, sahipsiz hayvanlarla ile ilgilendiklerini, hatta çalışmaların hayvanseverlerle birlikte yürütüldüğünü belirtti. Sezer, köpeklerin bulunduğu bölgenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kayıtlarında "vahşi çöp döküm alanı" olarak geçtiğini, bu bölgeye belediyeler tarafından köpek bırakılmadığını, köpeklerin yiyecek bulmak ümidiyle bu bölgede yaşayıp ürediğini açıkladı.

YARDIMA GİDİNCE KAÇIYORLAR


Ayrıca bölgede çok sayıda vahşi köpek olduğunu ve mesleklerinden dolayı üzerlerine sinen diğer köpeklerin kokusu nedeniyle sık sık köpek saldırısına uğradıklarını, bazı köpeklerin de insanlardan ürküp kaçtığını, müdahale etmenin güç olduğunu belirtti. Veteriner Ahmet Sezer ayrıca bu bölge yakınında bir barınak yapıldığını, elektrik ve suyun çekildiğini, bakanlıktan barınak için onay beklediklerini açıkladı. Sezer ayrıca her gün askeriyeden ve fabrikalardan hayvanların bulunduğu bölgeye yiyecek getirdiklerini de sözlerine ekledi.

YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR


Yeni yapılan barınak ve köpeklerin tedavileri konusunda hayvanseverlerin görüşlerine ihtiyaçları olduğunu belirten Sezer, hayvanların sahipsiz olmadığını gece gündüz, yaz kış besleme hizmeti verdiklerini ve tedavi yaptıklarını belirtiyor.