Olay 1 Temmuz’da Adana’nın Yumurtalık ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre uyuşturucu suçundan bir süre cezaevinde yatan ve daha sonra serbest kalan Serkan Aktulum, ayrıldığı eşi Nursel Aydın’ın sevgilisi olan Semih Hanta’yı Girne Caddesi üzerinde gördü. Otomobilden inen Aktulum silahla rastgele ateş etmeye başladı. Saldırıda Semih Hanta bacağından yaralandı.

6 GÜN YAŞAYABİLDİ


Bu sırada Adana’da hırsızlık masasında çalışan ve ilçeye geçici olarak görevlendirilen polis memuru Ercan Sümer, eşi Nilgün, kızları İrem ve Senanur ile birlikte markete gittikleri sırada saldırının ortasında kaldı. Seken kurşunlardan biri Senanur’un başına isabet etti. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz kız 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Aktulum’un ifadesinde, “Küçük bir kızın ölümüne neden olduğum için vicdan azabı çekiyorum” dediği öğrenildi. Aktulum’un ifadesinde, “Küçük bir kızın ölümüne neden olduğum için vicdan azabı çekiyorum” dediği öğrenildi.

AKSARAY’DA YAKALANDI


Polis, Senanur’un ölümüne neden olan ve olaydan sonra kaçan Serkan Aktulum’u yakalamak için harekete geçti. Cinayet masası ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda küçük kızı öldüren magandanın Aksaray’da saklandığını tespit etti. Harekete geçen ekipler Aksaray’a giderek Aktulum’un saklandığı eve operasyon düzenledi. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Aktulum, “Çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Küçük kızın ölümüne neden olduğum için vicdan azabı çekiyorum ” dediği öğrenildi.