Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındılar. Bir kısmı Türkiye üzerinden Avrupa'ya göç etti. Büyük bir kısmı da Türkiye'nin çeşitli illerine dağıldı. "Yeni bir hayat" diye denize açılanların sonu ise tüm dünyanın yüreğini burkan ölümlerle sonlandı. Rusya'nın Suriye'ye girmesiyle başlayan yeni göç dalgasıyla sınırı geçip Kilis'e gelen Suriyeli kadınların tek umudu Almanya Başbakanı Angela Merkel.

Turgut ERAT / İSTANBUL

Kilis'te kadınlar, Angela Merkel'i bekliyor...


 

SURİYELİ KADINLAR REKORLAR KİTABINA GİRECEK


Kilis'e yerleşen 2 bin Suriyeli kadın Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kilis'e gelip kendilerine destek olması için bir kampanya başlattı. 15 metre uzunluğunda bir davetiye hazırlayan kadınlar bu yolla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi de amaçlıyor.

SURİYELİLER KİLİSLİ SAYISINI GEÇTİ


90 bin 400 nüfuslu kilis 127 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. AKP'li Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın öncülüğündeki rekor davetiye organizasyonunda Merkel Kilis'e bekleniyor.  Belediye koordinesinde Kilis ve Suriyeli kadınlar ortaklaşa davet mektupları hazırladı. Kilis’te yaşayan Kilisli ve Suriyeli kadınlar hazırlanan 15 metre ebatındaki davetiyeye imza atmaya başladı. Kadınlar, dünyanın en büyük davetiyesi ile  8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Almanya Başbakan’ı Merkel’i Kilis’e davet edecek. Kadınların rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural Başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyetince izleniyor.