Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, 19 Haziran'da yapılan kurultay kararlarını tedbiren durdurmasının ardından, Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun da 10 Temmuz'da toplanması planlanan kurultay için kararını verdi. Kurul, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP’de seçimli kurultayın yapılamayacağını hükmetti. Kararda, şöyle denildi:

"Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin (AHM) ek tedbir kararında belirtildiği üzere MHP'nin 19/06/2016 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda tüzük değişikliğine ilişkin alınan kararların karar kesinleşinceye kadar tedbiren uygulanmamasına dair verilen karar MHP tüzüğünün 63/4. maddesinde belirtilen 'olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz' hükmü geçerliliğini korumaktadır. Gerek genel merkezin gerekse Kongre heyetinin olağanüstü kongrede seçim yapılması istekleri 3. AHM'nin tedbir kararı karşısında parti tüzüğünün 63/4. maddesine aykırı olduğundan, 10 Temmuz 2016'de yapılacağı bildirilen seçimli olağanüstü kongre seçiminin, başkanlığımızca Seçim Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu, MHP Tüzüğü göz önüne alınarak, 3. AHM'nin vereceği karar kesinleşinceye kadar yapılamayacağına..."

MUHALİFLERDEN İTİRAZ


İlçe Seçim kurulunun bu kararından sonra MHP’de Muhalifler hem Ankara 3. AHM'nin tedbir kararına ilişkin itirazda bulundu. Meral Akşener’in avukatı Feridun Bahşi, Ankara 3. AHM'nin, 19 Haziran'da yapılan MHP Olağanüstü Kurultayı kararlarının yürütmesini durdurmasına itiraz etti. Muhaliflerin aynı şekilde Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun kararına karşı da YSK'ya itiraz etmesi bekleniyor. Tedbir kararı aldıran Genel Merkez’in ise Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun kararına itiraz etmesi beklenmiyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli ve ekibinin, Genel Merkez'in İlçe Seçim Kurulu kararı uyarınca Ankara 3. AHM'nin kararın bekleyeceği kaydediliyor. Genel Merkez buradan çıkacak sonuca göre yeni yol haritası belirleyecek.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

BİLBOARDLARI BAHÇELİ KAPTI


Öte yandan 10 Temmuz’da yapılacak olan MHP’nin Olağanüstü Kongresi’ndeki kriz sürerken, Ankara’nın bilboardlarını MHP Lideri Devlet Bahçeli kaptı. Başkent’in bilboardlarına, 10 Temmuz Kurultayı için Bahçeli’nin afişleri asıldı.

Üzerinde MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının bulunduğu afişlerde “Ne ülkünden, ne ülkenden vazgeçme”, “Davan için doğru adım” ifadeleri yer aldı. Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait bilboardları, özel şirket kiralayarak işletiyor. Ancak kullanılacak afişlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de dolaylı telkini olduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERDevlet Bahçeli yeni imajıyla Hatay'da iftara katıldıDevlet Bahçeli yeni imajıyla Hatay'da iftara katıldı