Ancak depremin izleri hala silinemedi. Kimisi eşini kaybetti, kimisi çocuğunu, kimisi annesini kimisi babasını. Herkesin yüreğine ateş düştü.

Deprem tam 600'ün üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Deprem sonrası paniğe kapılan birçok insan şehri terketti. Van'ın
çok büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. Tam 5739 bina hasarlı ve oturulmaz, 4882 binanın hasarlı ancak oturulabilir olduğu ve tespit çalışmalarına devam edildiği belirtildi.
Deprem nedeniyle toplam 2262 bina yıkıldı.

Evet 5 yıl oldu Van depreminin üzerinden geçeli. Ancak bu süreçte deprem ile ilgili neredeyse hiçbir önlem alınmadı. Depremin ardından
yeniden gündeme gelen binaların sağlamlığı konusu çok kısa bir süre sonra yeniden unutuldu. Yine ölenler sadece sayı olarak kaldı.
van_depremi

Türkiye'de birçok afette ön sıralarda yer alıp insanlara umut olan 'AKUT', Van depreminde de yine birçok insanın hayatını kurtardı.
Olayın ardından AKUT Operasyon Ekip Lideri Muhammer Çubukçu ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki imzasıyla Van - Erciş'deki arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamada AKUT Arama Kurtarma Derneği, 23 Ekim 2011 saat 13;41 sonrası, İstanbul AKUT kriz merkezinde vardiyalı olarak 25-30 gönüllüsü,
diğer bölgelerdeki hazır durumdaki 150-200 civarında ihtiyat ve Van Erciş'te 194 gönüllüsü ile arama kurtarma faaliyetlerine başlamıştır' denildi.

Her afette kendilerini feda eden, bütün zorluklarla baş etmeye çalışan AKUT, Van depreminde de aynı özeni göstermeyi başardı.

VAN DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLERİ SOSYAL MEDYA BÖYLE ANDI!