11 Haziran'da mesleki yeterlilik sınavına girenlerin beklediği an geldi ve SRC sonuçları ilan edildi. Peki SRC sınav sonuçları nasıl öğrenilir. SRC sınav sonuçları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığının Turkiye.gov.tr'deki E-devlet hizmetleri bölümünden ilan edildi. Yani SRC sınav sonucunuzu öğrenebilmek için e-devlet platformuna giriş yapmanız gerekmektedir.  Aşağıdaki bağlantıdan direkt olarak SRC sonuçları sorgulama sayfasına erişebilirsiniz.

SRC SINAV SONUCU SORGULAMA
src sonuclari

Yukarıdaki bağlantı ile eriştiğiniz sayfada e-devlet girişi yaptıktan sonra Yapılan Sınav Tarihleri menüsünden 11.06.2016 tarihini seçerek son yapılan mesleki yeterlilik sınavının soonuçlarını öğrenebilirsiniz. E-devlet şifreniz yoksa bir PTT şubesinden e-devlet şifresi alabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız "Sistemi Giriş" sayfasından yeniden alabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİNİZİ UNUTTUYSANIZ...


SRC sonucunuzu sorgulamak için e-devlet platformuna giriş yapmanız gerekiyor ama şifrenizi unuttuysanız yeni şifre için bir kaç seçeneğinizi bulunuyor:

  • Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip ve doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni şifre oluşturabilirsiniz.

  • Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

  • İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.


Ayrıca aşağıdaki bağlantıdan erişebileceğiniz sayfada Devam ET butonuna tıklayarak online olarak yeni şifre alma işlemlerine başlayabilirsiniz.

E-devlet yeni şifre alımı için tıklayınız