TEOG'da sonuçları bekleyen öğrenciler heyecan içinde. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı stresini yaşayan öğrenciler, iyi puanlar alarak istedikleri liselere yerleşmeyi umuyor. Önceki TEOG sonuç açıklamalarına göre TEOG sonucunun bu sene de, yarı yıl tatilinden bir hafta önce açıklanması bekleniyor.

TEOG SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLECEK?


TEOG sınavlarına itirazlar, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sınav İtirazları Giriş Ekranı'ndan yapılıyor. İşlemlerinizin daha hızlı sonuçlanması için tüm alanları doğru ve eksiksiz doldurmanız ve itiraz konunuzu doğru seçmeniz gerekiyor. Ders isimlerini, kitapçık türünüzü ve soru itirazlarında soru numarasını mutlaka belirtin. İtirazlarınızın sonuçlarını da bu adresten takip edebilirsiniz.

SONUÇLAR AÇIKLANMADAN TEOG PUANINIZI KENDİNİZ HESAPLAYIN


Asıl puanınızı tabii ki MEB'in hesaplaması ortaya çıkartacak ama “teog-puan.hesaplama.net” adresindeki TEOG puan hesaplama robotu ile Ocak ayında açıklanacak sonuçlardan önce nihai puanınız hakkında bir fikir verecek rakamlara erişebilirsiniz.
Girdiğiniz sınavların soru kitapçıkları ve cevap anahtlarını kontrol ederek doğrularınızı ve yanlışlarınızı tespit ettikten sonra teog-puan.hesaplama.net adresindeki TEOG puan hesaplama aracına doğru ve yanlış sayınızı girip puanınızı hesaplayabilirsiniz. Ortak sınavlarda alınan puanlar ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak e-Okul Sistemi’ne girilecek ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dâhil edilecektir.
Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’si toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alımında kullanılan “ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan” hesaplanacaktır. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEREDE?